Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αβγά, τοματίνια και προσούτο Ευρυτανίας
Γρήγορο, εύκολο, εντυπωσιακό και ελληνικό!
Spotlight
-
Συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, πόλεμος στην Ουκρανία, πυρηνικές απειλές – Οδεύουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;
-
Αυτό που θα δεις πρώτα στην εικόνα αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου
-
ΚΕΠΕ: Ανησυχητικά τα στοιχεία για την παιδική φτώχεια – Να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση
-
Ο άνθρωπος-κόλεϊ από την Ιαπωνία ξαναχτυπά με νέα βίντεο εναντίον Ακίτα
Προετοιμασία: 3΄, Μαγείρεμα 5΄
Υλικά (για δύο μερίδες)
2 κουλούρια Θεσσαλονίκης
2 αβγά
2 λεπτές φέτες προσούτο Ευρυτανίας, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα
4 τοματίνια κομμένα στα δύο
λάδι για τηγάνισμα
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μαυροκούκι για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Τοποθετούμε ένα κουλούρι στο τηγάνι και μέσα στην τρύπα του σπάμε ένα αβγό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανάμεσα στο αβγό και το κουλούρι βάζουμε τα μισά κομμάτια προσούτο και τα μισά τοματίνια. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί το αβγό όπως το προτιμάμε. Σερβίρουμε προσεκτικά με σπάτουλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκούκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο κουλούρι και το δεύτερο αυγό.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις