Καρμπονάρα φούρνου light
Με 508 θερμίδες λιγότερες από την κανονική και με την ίδια, ίσως και περισσότερη νοστιμιά!
Spotlight
-
Η Μασσαλία είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα – Μερικά ψαγμένα πράγματα για να κάνετε εκεί
-
Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη - Άντρας πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο επειδή ήταν «επιθετικός»
-
Γιατί οι Ιάπωνες μπλοκάρουν τη θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες;
-
Οργή μετά την ανατροπή της καταδίκης του Γουαϊνστάιν - «Έτσι είναι να είσαι γυναίκα στην Αμερική...»
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κ.σ. βούτυρο light
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
15 λευκά μανιτάρια σε φέτες
100 γρ. βραστό ζαμπόν
50 ml λευκό κρασί
250 ml κρέμα γάλακτος light
150γρ. τυριά άπαχα της αρεσκείας μας
Βράζουμε τα λιγκουίνι για 7 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Οταν το μείγμα πάρει μία βράση, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τα λιγκουίνι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις