
Κάλεσμα σε διαδήλωση για τα «κίτρινα γιλέκα» της Βρετανίας
Το κίνημα κατά της λιτότητας People's Assembly καλεί σε «πανεθνική διαδήλωση» το Σάββατο στο Λονδίνο
Το κίνημα κατά της λιτότητας People’s Assembly καλεί σε «πανεθνική διαδήλωση» το Σάββατο στο Λονδίνο, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να φορέσουν «κίτρινα γιλέκα», το σύμβολο των κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη Γαλλία εδώ και δύο μήνες.
Η βρετανική οργάνωση, που θεωρείται αριστερά προσκείμενη, απευθύνει επίσης κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας την επόμενη εβδομάδα. Ζητάει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να βγει από τη μέση το Συντηρητικό Κόμμα, που κυβερνά τη χώρα από το 2010.
«Μην ξεχάσετε το κίτρινο γιλέκο σας» τονίζεται στο κάλεσμα για διαδήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook, με σύνθημα «Τα κίτρινα γιλέκα κατά της λιτότητας». Περισσότεροι από 1700 άνθρωποι γνωστοποίησαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.
Και άλλες οργανώσεις, μεταξύ αυτών η «Stand Up To racism», που επικρίνει την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων, ανέφερε ότι θα δώσει το παρών στη διαδήλωση.
Την ίδια ώρα, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, οπαδοί του Brexit, ορισμένοι εκ των οποίων προσκείμενοι στην άκρα δεξιά, απηύθυναν επίσης κάλεσμα για μια διαδήλωση, κάνοντας share τη φράση #YellowVestUK.
Αν και η κινητοποίηση των βρετανικών «κίτρινων γιλέκων» παραμένει σχετικά περιορισμένη, ορισμένες ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο επικρίσεων εδώ και λίγες ημέρες, αφού εξύβρισαν ή εκφόβισαν δημοσιογράφους και βουλευτές έξω από το κοινοβούλιο, που ξεκίνησε σήμερα να συζητά τη συμφωνία για το Brexit.
Το Σάββατο, τα «κίτρινα γιλέκα» που συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο ή το Μάντσεστερ φώναζαν συνθήματα της English Defence League (EDL), μιας περιφερειακής ακροδεξιάς οργάνωσης, που μάχεται κατά της ισλαμιστικής απειλής, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independant.
- Δουδωνής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μητσοτάκης πρέπει να τους αποπέμψει και να παραιτηθεί – Είναι βάρος για τη χώρα
- Easter Meal Costs in Greece Surge as Prices Bite
- Συνελήφθησαν δύο οδηγοί που έκαναν κόντρες στη Βούλα – Έτρεχαν ακόμα και με 150 χλμ/ώρα
- «Χαμένοι» στο Διαδίκτυο: Επτά ώρες online, 44 χρόνια σε οθόνες – Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής
- Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-0: Ο Χάαλαντ σκόρπισε τους «ρεντς» και οι «πολίτες» πέρασαν στα ημιτελικά του FA Cup
- Ιωάννα Τούνη: Ελεύθερη μετά τη σύλληψη της




