Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιφτέκια με καρότο και βρώμη και πουρές γλυκοπατάτας

Μπιφτέκια με καρότο και βρώμη και πουρές γλυκοπατάτας

Μια συνταγή που θα αρέσει στα παιδιά

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Ο πουρές γλυκοπατάτας, εκτός από νόστιμος και απολαυστικά γλυκός, είναι και πολύ θρεπτικός καθώς είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, B6, αλλά και μετάλλων όπως σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Προτιμώ να χρησιμοποιώ αγνό βούτυρο γάλακτος και γάλα κατσικίσιο που είναι πιο ελαφρύ στην πέψη.

Προετοιμασία 10-15’

Ψήσιμο 15΄(τηγάνι) ή 30-45΄(φούρνος) & 40-45’ (πουρές)

Υλικά (για 4 άτομα)

(για 8-10 μπιφτεκάκια)

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα

1 κουτ. σούπας μηλόξυδο

1 μικρο καρότο τριμμένο

50 γρ. νιφάδες βρώμης

25 γρ. νιφάδες βρώμης τριμμένες σε σκόνη (στο μούλτι)

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. σούπας πάστα τομάτας

1 αυγό

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιπλέον ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Για τον πουρέ

850 γρ. γλυκοπατάτες

120 ml κατσικίσιο γάλα

80 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Τα πλάθουμε σε μπιφτεκάκια, τα οποία μπορούν να ψηθούν είτε σε τηγάνι είτε στο φούρνο.

Για ψήσιμο σε τηγάνι

Επιλέγουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το ζεσταίνουμε καλά και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια, τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για να τα “θωρακίσουμε” και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν εσωτερικά (περίπου 15’).

Για ψήσιμο στο φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω της τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για περίπου 30-45΄ (ανάλογα με το μέγεθος τους) μέχρι να ροδίσουν απ’ έξω και να ψηθούν εσωτερικά. Στο μισό περίπου χρόνο ψησίματος, μπορούμε να τα γυρίσουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές.

Για τον πουρέ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο όπως είναι, με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε ένα ταψί ή στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε για περίπου 40-45΄ μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

Τοποθετούμε τις καθαρισμένες γλυκοπατάτες σε ένα μεταλλικό μπωλ ή μια κατσαρόλα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο στις πατάτες και τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι ή τις περνάμε από πρες πουρέ για καλύτερο και πιο αφράτο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης 

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024