Ντιμιτρόφ: Η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαν να πετύχουν Ελλάδα – «Μακεδονία»
Με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει ο Ντιμιτρόφ, δημιουργούνται δυνατότητες, μετά από πολλά χρόνια, να ξεκινήσει διάλογος πάνω σε πραγματικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και των δύο χωρών
Ως την καλύτερη συμφωνία και για τις δύο χώρες, χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκολα Ντιμιτρόφ. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ», ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι: «δίχως πομπώδεις εξαγγελίες και θριαμβολογία αλλά με αξιοπρέπεια και καθαρή συνείδηση αντλήσαμε το καλύτερο δυνατό για τη “Μακεδονία”»,
Ο Ντιμιτρόφ μιλά για την διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το όνομα, για την φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ του ιδίου και του πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, η οποία, όπως αναφέρει, ενισχύθηκε κατά την διάρκεια των συχνών επαφών που είχαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ενώ αναφέρεται και στις πλέον κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων.
Οπως εκτιμά σε μερικά χρόνια, με δίκαιη πολιτική και ανοιχτή επικοινωνία, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών θα διερωτάται «γιατί δεν το κάναμε αυτό νωρίτερα;». Με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει ο Ντιμιτρόφ, δημιουργούνται δυνατότητες, μετά από πολλά χρόνια, να ξεκινήσει διάλογος πάνω σε πραγματικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και των δύο χωρών.
Ο Ντιμιτρόφ θεωρεί ότι υπό τις δεδομένες συνθήκες με την Συμφωνία των Πρεσπών έχει επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την πΓΔΜ αλλά και για την Ελλάδα και ότι έχει ουσιαστικά επιτευχθεί μία ισορροπημένη λύση. Εάν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία προκειμένου η Συμφωνία να γίνει καλύτερη για την μία ή την άλλη πλευρά τότε δεν θα υπάρχει Συμφωνία αλλά εθνικές θέσεις, κρίνει ο ίδιος. Για τον Ντιμιτρόφ, το γεγονός ότι η αντιπολίτευση, στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, «επιτίθενται» στην Συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποιώντας την ίδια σχεδόν ρητορική, καταδεικνύει ότι η συμβιβαστική λύση για το περίπλοκο αυτό ζήτημα είναι καλή και ισορροπημένη ενώ πιστεύει με την Συμφωνία δοκιμάζεται και η ωριμότητα των δύο λαών.
Τέλος, ο Ντιμιτρόφ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί πλήρως και θεωρεί ότι η ευθύνη για την τύχη της Συμφωνίας με την Αθήνα, τώρα πλέον, βρίσκεται στα χέρια του Κοινοβουλίου, όπου η εξασφάλιση της πολιτικής στήριξης για την Συμφωνία αποτελεί πραγματική πρόκληση.
- LIVE: Κηφισιά – ΑΕΛ Novibet
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Έξετερ
- Ο Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά – Τι είπε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο
- «Βόμβα» στο FA Cup: Ομάδα 6ης κατηγορίας απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας (2-1, vids)
- Ουάσινγκτον για το ρόστερ της Παρτιζάν: «Όλοι μαζί, ως σύνολο, είμαστε οι καλύτεροι παίκτες στη Euroleague»
- Συρία: Οι επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι υποστηρίζονται από την Τουρκία

