Στο «σφυρί» τα λουτρά του Όθωνα στην Κύθνο
Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την εκ νέου έναρξη του διαγωνισμού για του Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου
Την εκ νέου έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ακίνητο «Ξενία Κύθνου» και των λοιπών εγκαταστάσεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κύθνο αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ,
Το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει πλησίον ιαματικών πηγών, επιδιώκει να προσελκύσει προσέλκυση νέες επενδύσεις στον κλάδο του real estate, αναβαθμίζοντας ιστορικά κτίρια. Τα ακίνητα των ιαματικών πηγών είναι σημαντικά για την ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και του ιαματικού τουρισμού που παγκοσμίως κερδίζει έδαφος.
Το ακίνητο «Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου» αφορά σε οικόπεδο έκτασης 7.018,40 τ.μ. με κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ξενία Κύθνου, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα υδροθεραπευτήριο και ένα ημιτελές κτίριο για υδροθεραπείες.
Αντικείμενο του διαγωνισμού, είναι η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου για 99 έτη. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 22/03/2019.
Η κατασκευή του υδροθεραπευτηρίου εκτιμάται ότι έγινε μετά από παρότρυνση της Βασίλισσας Αμαλίας. Μεταξύ των ετών 1871 και 1891 το κτίριο τροποποιήθηκε με βάση τα σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ. Οι τελευταίες αλλαγές και προσθήκες στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 1964 – 1970.
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό συγκλονιστικό επεισόδιο
- Κακοκαιρία: Έως το βράδυ θα διαρκέσει η ισχυρή βροχή στην Αττική – Αναμένεται νερό δύο μηνών σε λίγες ώρες
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Ποζάρει με το νέο της a la garcon κούρεμα – Η μεγάλη αλλαγή στο look της
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Τι ισχύει για τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Άγιαξ: Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
- Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Ήττα και αποκλεισμός στο Australian Open




