
Παυλόπουλος: Εθνικός στόχος η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Το όραμα της Μελίνας βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς
«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο (σ.σ. της Ακρόπολης) -το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία- βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς»: στη δήλωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκεπτόμενος το Μουσείο κάτω από τον Ιερό Βράχο.
Στη δήλωσή του, ο Πρ. Παυλόπουλος αφού συνεχάρη τον κ. Παντερμαλή «για την πολύχρονη εμβληματική προσφορά σας στο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία έχει οδηγήσει στην σταδιακή καταξίωση του Μουσείου, και μάλιστα διεθνώς», πρόσθεσε:
«Σημαντικό τεκμήριο αυτής της αλήθειας» αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, φυσικά μεταξύ άλλων πολλών, το τελευταίο άρθρο της κορυφαίας δημοσιογράφου των “Sunday Times” Sarah Baxter, η οποία έγραψε, υποστηρίζοντας με γενναιότητα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εδώ, στον χώρο όπου ανήκουν, ότι : “Το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι απολύτως επαρκές για να φιλοξενήσει τα γνήσια γλυπτά του Παρθενώνα, αντί για τα καλοφτιαγμένα αντίγραφα που εκθέτει. Γιατί να μην τα ανταλλάξουμε; Αγωνιζόμαστε για μία χαμένη μάχη, για να κρατήσουμε τα λάφυρά μας, όταν υπάρχουν καινοτόμοι τρόποι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας”.
Και η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας καταλήγει, «υπό τα δεδομένα αυτά έχω την αίσθηση ότι ένας μεγάλος, πραγματικά Εθνικός, στόχος μας, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο -το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία- βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς. Βέβαια τούτο δεν μπορεί να οδηγήσει σ’ εφησυχασμό εκ μέρους μας. Όλως αντιθέτως αυξάνει τις δικές μας ευθύνες».
- Δύο συλλήψεις για κοκαΐνη στην Ρόδο, βρέθηκαν ζυγαριές και 4.265 ευρώ
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ
- Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη – Ποιος ο λόγος
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Απριλίου
- ΗΠΑ: Η κατάρριψη των δύο μαχητικών από το Ιράν δοκιμάζει το αφήγημα της αμερικανικής αεροπορικής κυριαρχίας
- LIVE: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός
