Λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας του Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς με την ΑΕΚ, ο Σέρβος εξήγησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του γιατί αποχώρησε από τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είχαμε τις ίδιες βλέψεις». Αναλυτικά η τοποθέτησή του στη σερβική ιστοσελίδα sportske.net.

«Το συμβόλαιο που είχαμε, έληγε σε ένα μήνα, και δεν θα το επεκτείνω. Δεν είχαμε τις ίδιες βλέψεις. Δεν τσακωθήκαμε, διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις και επαφές, αλλά δεν θα συνεχίσουμε. Συμφώνησα με τον πρόεδρο να τελειώσουμε τη συνεργασία μας. Έγινε ό,τι έγινε. Είναι απλό. Αν δεν έχεις τις ίδιες βλέψεις δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Δεν πρόκειται να καθίσω κάπου για δύο χρόνια μόνο και μόνο για τα χρήματα. Ήταν κάτι που είχα πει. Θέλω να δω πως δουλεύει κάτι πριν δεσμευτώ. Τώρα το συμβόλαιό μου τελειώνει και δεν θα το ανανεώσουμε».

Όσον αφορά για τα σχέδιά του για το μέλλον, συμπλήρωσε: «Θα είμαι τώρα στο Βελιγράδι. Θα δούμε αν προκύψουν κάποιες προτάσεις, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Είναι φρέσκο το θέμα, συνεπώς υπάρχει χρόνος».