Vegan «σπετζοφάι» με μανιτάρια σιτάκε
Απλό και γρήγορο, μπορεί να είναι ορεκτικό ή, συνδυασμένο με ρύζι, πλήρες γεύμα.
Spotlight
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
-
Τα 8 πράγματα που πρέπει να κόψετε για να μην γεράσετε γρήγορα
-
Η σπαρακτική ανάρτηση Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα του: «Μπανταούλη μου...»
-
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έξω από επενδυτική εταιρεία
Υλικά (για 4 μερίδες)
8 μανιτάρια σιτάκε μεγάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3- 4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες, χονδροκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη, χονδροκομμένη
1 καρότο, σε ροδέλες
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί, ξηρό
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
λίγο σιρόπι αγαύης
ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
αλάτι, πιπέρι
Η διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στα 4. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και σοτάρουμε εκεί τα μανιτάρια, λίγο να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε ένα πιατάκι με μια τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τις πιπεριές με το καρότο και μετά από περίπου ένα λεπτό, σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και λίγη αγαύη. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά με μισοσκεπασμένο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, ώστε να πάρουν και αυτά αρώματα από τα μπαχαρικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις