Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ριζότο µε πράσο και κουνουπίδι

Ριζότο µε πράσο και κουνουπίδι

Yλικά (για 4 άτοµα) 1.500 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 300 γρ. πράσα, κοµµένα σε µισοφέγγαρα 400 γρ. ρύζι για ριζότο (π.χ. αρµπόριο) 200 ml λευκό κρασί 150 γρ. κουνουπίδι, σε µικρά µπουκετάκια 150 γρ. σελινόριζα, σε κύβους µεσαίου µεγέθους αλάτι 20 […]

Yλικά (για 4 άτοµα)

1.500 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
300 γρ. πράσα, κοµµένα σε µισοφέγγαρα
400 γρ. ρύζι για ριζότο (π.χ. αρµπόριο)
200 ml λευκό κρασί
150 γρ. κουνουπίδι, σε µικρά µπουκετάκια
150 γρ. σελινόριζα, σε κύβους µεσαίου µεγέθους
αλάτι
20 γρ. σταφίδες
10 γρ. θυµάρι, τριµµένο
80 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη
60 γρ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουµε τον ζωµό και τον διατηρούµε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής. Ζεσταίνουµε µια δεύτερη κατσαρόλα σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουµε» τα κρεµµύδια µε τα πράσα. Μαγειρεύουµε µέχρι να µαλακώσουν καλά και να πάρουν ένα ελαφρώς ξανθό χρώµα.
Προσθέτουµε το ρύζι και τσιγαρίζουµε για περίπου 2-3 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε να απορροφηθεί εντελώς προτού προσθέσουµε τον ζωµό. Προσθέτουµε τον ζεστό ζωµό σε µικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν από την επόµενη δόση. Η ποσότητα του ζωµού σε κάθε προσθήκη θα πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Σκοπός µας είναι να βλέπουµε τον βρασµό, αλλά να τον διατηρούµε σε χαµηλά επίπεδα.
Επειτα από 10 λεπτά, προσθέτουµε το κουνουπίδι και τη σελινόριζα, αλατίζουµε και συνεχίζουµε το µαγείρεµα µε τον ίδιο τρόπο, µέχρις ότου το ρύζι γίνει al dente. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουµε τις σταφίδες, το θυµάρι, την παρµεζάνα και το βούτυρο. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουµε» το ριζότο για 2-3 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024