Αν τώρα, ήδη, εκτυλίσσονται όλα αυτά τα χαριτωμένα μπροστά στα μάτια μας, ας είμαστε προετοιμασμένοι για πλούσιο θέαμα μετά τις εκλογές και ειδικώς αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει βαριά ηττημένος από την διαδικασία.

Από την μία ένας Πρωθυπουργός ο οποίος οχυρώνεται πίσω από του προσωπική του φρουρά στο Μαξίμου.

Από την άλλη, φιλοκυβερνητικός Τύπος που εκτελεί πολιτικά συμβόλαια και επιτίθεται κατά κυβερνητικών  παραγόντων. Όπως π.χ. κατά του  Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος βάλλεται από το Documento.

Την ίδια στιγμή ένα κορυφαίο κομματικό στέλεχος όπως ο Ν. Φίλης τολμά και ασκεί κριτική για το χάλι της ΕΡΤ.

Και ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς ενοχλείται τόσο που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και ταυτίζει τον Φίλη με τον Μητσοτάκη.

Παλιά και κλασική αντίληψη και μέθοδος της Αριστεράς. Όποιος ασκεί κριτική ταυτίζεται με τον αντίπαλο, είναι προδότης, εκκαθαρίζεται κλπ.

Ο Ν. Φίλης το επισήμανε σε μία δήλωση, που σκληρότερη δεν θα μπορούσε να είναι:

«Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα.

Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα , ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει ‘μαύρο’. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Οι εκφράσεις «κρίμα» και «ολίσθημα» είναι βαριές. Και είναι απλώς προειδοποιήσεις.

Σημαίνουν ότι όταν έλθει η ώρα, όλα θα είναι καταγεγραμμένα και όλα θα πληρωθούν.

Όπως και να ‘χει, η ατμόσφαιρα αυτή η όμορφη δείχνει ότι τα νεύρα είναι τεντωμένα. Και ότι όσο περνά ο καιρός το εσωκομματικό μαλλιοτράβηγμα θα γίνεται χειρότερο.

Το αποκορύφωμα θα έλθει μετά την κάλπη, όταν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν και να γίνει λογαριασμός.

Πολλά θα κριθούν από τα ποσοστά, όμως όσοι ενδιαφέρονται και δεν θέλουν να χάσουν το απολαυστικό θέαμα, καλό θα είναι να ρεζερβάρουν μία θέση με καλή ορατότητα στην εσωκομματική αρένα.