Σαλβίνι κατά Γιούνκερ: Μιλώ μόνο με άτομα που δεν πίνουν
Στον απόηχο των ευρωπαϊκών μηνυμάτων προς τη Ρώμη να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ
Νέες βολές κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκτόξευσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, στον απόηχο των ευρωπαϊκών μηνυμάτων προς τη Ρώμη να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού La 7 και αναφερόμενος στον Γιούνκερ, ο Σαλβίνι επεσήμανε πως «μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν».
«Στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει την χώρα μας με την Ελλάδα» πρόσθεσε.
«Συγκρίνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα, ο Γιούνκερ εκτοξεύει το σπρεντ. Αυτή του την δήλωση μπορούσε να την αποφύγει. Πριν να ανοίξει το στόμα του, θα έπρεπε να πίνει δυο ποτήρια νερό και να σταματήσει να προχωρεί σε ανύπαρκτες απειλές. Διαφορετικά, θα του ζητήσουμε αποζημίωση» συμπλήρωσε ο Ματέο Σαλβίνι.
Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στην Ιταλία η οποία αξιώνει «ειδική μεταχείριση» στο ζήτημα της τήρησης των ευρωπαϊκών κανονισμών.
«Αν όλες οι χώρες είχαν ειδική μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γερμανία. Προειδοποίησε δε, τη Ρώμη να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του υπάρχοντος προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2019, το οποίο προβλέπει έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, παραβιάζοντας τους κανόνες της ΕΕ.
«Η Ιταλία παίρνει αποστάσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε συμφωνήσει από κοινού, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «δεν θα επιθυμούσα, αφού καταφέραμε πράγματι να αντεπεξέλθουμε στην ελληνική κρίση, να καταλήξουμε με την ίδια κρίση στην Ιταλία. Μια τέτοια κρίση ήταν ήδη, αρκετή».
- Το Avengers: Doomsday παίζει με λευκή επιταγή – Η Marvel σπάει κάθε ρεκόρ για το πιο «επικίνδυνο» κινηματογραφικό στοίχημα
- Με στόχο την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Μίλωνα ο Ολυμπιακός
- Αργυροπελεκάνοι: Τι έδειξε έρευνα για την απώλειά τους στη Μικρή Πρέσπα κατά 60%, λόγω της γρίπης των πτηνών
- Ελληνικός αθλητισμός εν έτει 2026: Κομμάτια από το ταβάνι σε αγώνα βόλεϊ πέφτουν στα κεφάλια αθλητριών (vid)
- Κανένα περιθώριο για πρόσθετα μέτρα στο αγροτικό από Μητσοτάκη – «Οι παρεμβάσεις έχουν ανακοινωθεί»
- Παπασταύρου: «Με τη συμφωνία για το αμερικανικό φυσικό αέριο υλοποιείται το όραμα της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος»





