Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρώματα στη μουντή Σούπερ Λίγκα

Χρώματα στη μουντή Σούπερ Λίγκα

Υπάρχει ένα στοιχείο που δίνει έναν έντονο χρωματισμό στο γενικά μουντό πρωτάθλημά μας. Πρόκειται για τη διαφορετικότητα στην προσέγγιση της επιτυχίας.

Πόσο ανταγωνιστική είναι η Σούπερ Λίγκα; Πόση δόση αλήθειας κρύβει η εικόνα, πέντε ομάδες να έχουν πετύχει από τρεις νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος; Ενα φαινόμενο σπάνιο όχι μόνο για την ημεδαπή.
Είναι συγκυριακό το νικηφόρο σερί των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Αρη ή μήπως αποτελεί τον θεμέλιο λίθο μιας νέας πραγματικότητας;
Πρόκειται για ερωτήματα που θα απαντηθούν λίαν συντόμως όταν θα αποκαλυφθεί το αγωνιστικό υπόβαθρο και το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη κάθε ομάδα.
Υπάρχει ωστόσο ένα στοιχείο που δίνει έναν έντονο χρωματισμό στο γενικά μουντό πρωτάθλημά μας. Πρόκειται για τη διαφορετικότητα στην προσέγγιση της επιτυχίας.
Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να γκρεμίσει το περσινό οικοδόμημα. Διατήρησε τα σημαντικότερα asset και δίπλα τους πρόσθεσε νέα ποιοτικότερα υλικά.
Ο ΠΑΟΚ κράτησε τον βασικό κορμό και τον προπονητή, κάνοντας ταυτόχρονα ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ.
Η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή, έφυγαν σημαντικοί κρίκοι της αλυσίδας των επιτυχιών και ευελπιστεί ότι οι νέοι παίκτες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Η περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι ιδιάζουσα. Ουσιαστικά ακολουθεί τη συμβουλή των Αμερικανών: έχεις λεμόνια, κάνε λεμονάδα. Η ανάγκη να καλυφθεί το οικονομικό άνοιγμα τον υποχρέωσε να ακολουθήσει το μοντέλο των προηγούμενων δεκαετιών. Νεαροί, ταλαντούχοι αλλά άπειροι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της πράσινης φανέλας. Η δίψα τους για μπάλα και η ανάγκη τους να βγουν στην επιφάνεια ισορροπεί την απειρία. Υπό την καθοδήγηση ενός προπονητή που πλέον μπορεί να δηλώνει έμπειρος, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ένα σύνολο που θυμίζει άγριο άτι που παλεύει να ρίξει από τη σέλα του τον εκπαιδευτή.
Και τέλος ο Αρης. Στα πρώτα παιχνίδια του μας θυμίζει πόσο έλειψε τα προηγούμενα χρόνια η παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα. Στηριζόμενος ξανά στην ισπανική αγορά και με μία τεράστια λαχτάρα των οπαδών του που μετατρέπεται σε άνεμο στα πανιά του θεού του πολέμου, οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν μεγάλο μερίδιο από την πίτα της Σούπερ Λίγκας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024