Κάθε… καλή Χούντα έχει κι έναν γελωτοποιό, επικίνδυνο τις περισσότερες φορές, αλλά όταν τελειώνει εκείνη η «μαύρη» περίοδος ο γελωτοποιός είτε καταλήγει σε κανένα τσίρκο είτε στη φυλακή.

Αυτό ως διαπίστωση για όσους νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την Δημοκρατία. Δεν αφορά παρά μόνον εκείνους που πιστεύουν ότι επιστρέψαμε στην εποχή του δικτάτορα Παπαδόπουλου και των ανδρείκελών τους.

Για όσους νομίζουν ότι μπορούν να φέρνουν τη χώρα σε χρόνια τραγικά, σκοτεινά, όσο και η ψυχή τους.

Κι ας πάμε στο νέο επεισόδιο με δημοσιογράφους που απειλούνται με αυτόν τον άθλιο νόμο περί αυτοφώρου ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να φιμώνει τον Τύπο και να εμποδίζει ακόμη και την κριτική σε πολιτικά και μη πρόσωπα.

Η Αριστερά που «πουλάει» με την οκά προοδευτιλίκι και δημοκρατικά δικαιώματα, που είναι επί τέσσερα χρόνια να καταργήσει αυτή την αθλιότητα; Πουθενά, απούσα όπως και σε κάθε αγώνα για την πρόοδο αυτής της χώρας. Μόνο λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις και τζάμπα μαγκιές.

Από την άλλη, ο ευτελισμός του Πάνου Καμμένου πιστεύαμε εδώ και χρόνια ότι δεν έχει όριο και με τα γεγονότα που συνέβησαν με τους δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» επιβεβαιωθήκαμε. Ο υπουργός Αμυνας δεν έχει έρμα, ο βίος και η πολιτεία του άλλωστε μας προδιέθεταν για όσα έχει κάνει και όσα συνεχίζει να κάνει.

Εκείνο που δεν θα πρέπει να μας προξενεί απορία, όμως, είναι ένα: Ότι Τσίπρας και Καμμένος είναι ένα και το αυτό. Δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα του ακραίου -στα όρια του φασισμού- τρόπου διακυβέρνησης που επέλεξαν.

Ο αριστερός πρωθυπουργός να τον χαίρεται τον συνέταιρό του, να το γράψει και στο βιογραφικό του. Όταν θα διηγείται στα παιδιά του ο Αλέξης Τσίπρας την… προσφορά του στην πατρίδα ας μην ξεχάσει να μνημονεύσει και τον σφιχτό εναγκαλισμό του με το «αυγό του φιδιού».

Εχουμε μια απορία: Η μήνυση κατά των 7 δημοσιογράφων έγινε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Αραγε πήγε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος μέχρι εκεί; Πέρασε στο… άβατο των Εξαρχείων και τόλμησε να καταθέσει μήνυση; Μάλλον όχι γιατί θα χρειαζόταν το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων για να τον προστατέψουν.

Είναι προφανές ότι ο υπουργός Άμυνας έχει διαβάσει πολύ Γεωργαλά. Αλλωστε, τα βιβλία του θεωρητικού της Χούντας αποτέλεσαν έμπνευση για τον… συγγραφέα πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Και μιας και τον διάβασε, αποφάσισε να τον μιμηθεί.

Τι άλλο απέμεινε; Να δώσει εντολή ο Πάνος Καμμένος να ανοίξουν τα υπόγεια της οδού Μπουμπουλίνας και τα κτίρια της δολοφονικής ΕΑΤ – ΕΣΑ για να… υποδέχεται τους δημοσιογράφους που τον ενοχλούν. Ή ακόμη και όλους εκείνους που τολμούν να υψώσουν τη φωνή σε έναν υπουργό με μηδενικό έργο, μιας και τρώει πολύ χρόνο με το να μιλά στο κινητό με ισοβίτες. Ή να κοιτά ψηλά αν μας… ψεκάζουνε.

Όμως, δεν θα του περάσει. Ούτε του Καμμένου, ούτε του Τσίπρα, ούτε κανενός νεοσταλίνα που βρήκε εξουσία και κάνει σαν το πεινασμένο σκυλάκι που του πετάς το κόκαλο. Τουλάχιστον το σκυλί σου δείχνει την ευγνωμοσύνη του, τα «σκυλιά» του Μαξίμου και του υπουργείου Αμυνας μόνο τα δόντια τους.

Δεν θα καταφέρουν τίποτε. Οσο κι αν προσπαθούν να φιμώσουν τον Τύπο, όσο κι αν επιχειρούν να απειλήσουν δημοσιογράφους που γράφουν για την ντροπή της Μόριας και για τα δισεκατομμύρια που έχουν χαθεί, την ώρα που πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν.

Η Ελλάδα της αριστερο-ακροδεξιάς κυβέρνησης δεν έχει πολύ μέλλον. Ο επιθανάτιος ρόγχος τους ακούγεται και τίποτε άλλο.