Πού χάθηκε ο Ευκλείδης;
Το αν ο υπουργός Οικονομικών θα εμφανιστεί στους εορτασμούς της ερχόμενης εβδομάδας και το τι θα πει (αν πει), θα έχει προφανώς μεγάλο ενδιαφέρον
Όσο στην κυβέρνηση δίνουν μάχες χαρακωμάτων με υβριστικά non paper και δηλητηριώδεις όσο και πανικόβλητες διαρροές, η σιωπή ενός προσώπου και η απουσία του από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, προξενεί εντύπωση και σχολιάζεται.
Πρόκειται για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Με βάση το κυβερνητικό παραμύθι και εν όψει της ηρωικής εξόδου από τα μνημόνια την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να προετοιμάζεται για θριαμβολογίες, πανηγυρισμούς και διακηρύξεις για την νέα εποχή.
Οι γνωρίζοντες τις διαθέσεις και αντιλήψεις του διαμηνύουν ότι για τίποτε από όλα αυτά δεν ετοιμάζεται.
Αλλωστε ποτέ δεν το έχει κάνει. Ούτε καν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε την γραβάτα στο Ζάππειο σε εκείνη την θλιβερή φιέστα. Ο Τσακαλώτος απουσίαζε, αφού δεν είχε καμία διάθεση να χειροκροτεί άνευ λόγου και αιτίας.
Το αν ο υπουργός Οικονομικών θα εμφανιστεί στους εορτασμούς της ερχόμενης εβδομάδας και το τι θα πει (αν πει), θα έχει προφανώς μεγάλο ενδιαφέρον.
Το τι θα συμβεί στο διάστημα μετά την έξοδο, έχει όμως ακόμη μεγαλύτερο.
Θα είναι ο Τσακαλώτος πρόθυμος να γίνει λίγο πολύ ο Τσοβόλας του Τσίπρα, ο οποίος ως γνωστόν θέλει να τα δώσει όλα και να μην κόψει τίποτε; Η απάντηση είναι αρνητική και το θέμα από το σημείο αυτό κι έπειτα αφορά την συνέχεια.
Εως τώρα η κυβέρνηση πορεύτηκε με ένα και μοναδικό γνώμονα. Την εικονική εφαρμογή του μνημονίου, με στόχο να φτάσει έως την ημερολογιακή του λήξη.
Από εδώ κι έπειτα και για όσο χρόνο της απομένει, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει και χωρίς μνημόνιο.
Τίποτε δεν δείχνει ότι μπορεί.
Και οι ρόλοι από εδώ κι έπειτα θα μοιραστούν αλλιώς. Αν ο Τσακαλώτος έχει πολιτικές φιλοδοξίες θα φανεί από την 20η Αυγούστου και μετά.
Το αν ο Τσίπρας μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν αμφισβητείται εντόνως. Όχι όμως και το αντίστροφο.
- Ελβετία: Η χώρα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της – Μαρτυρίες επιζώντων για το πώς ξεκίνησε η φωτιά
- Βεζένκοφ: «Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης»
- Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράν – Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων
- Greece’s Economy in 2026: Growth, Risks and Open Questions
- Χιονισμένη Πρωτοχρονιά: Στα λευκά ντύθηκαν νησιά στις Κυκλάδες και στο Θρακικό πέλαγος
- Λονδίνο: Η γεωγραφία της εξουσίας μέσα από την έκθεση «Secret Maps»




