Silicon Valley: Τα ρομπότ θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας
Τα ρομπότ μπαίνουν στην ζωή μας, αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φθάσουν τη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος της Silicon Valley Robotics, Andra Keay.
Τα ρομπότ μπαίνουν στην ζωή μας, αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φθάσουν τη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος της Silicon Valley Robotics, Andra Keay.
Η επικοινωνία ρομπότ και ανθρώπων είναι στοιχειώδης και θα απαιτηθούν πολλά χρόνια να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Άλλωστε κοινή λογική στην επικοινωνία είναι σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολο να αναπτυχθεί, ακόμη και σε ανθρώπινη επικοινωνία.
Στην ερώτηση για τις ανησυχίες που διατυπώνονται αναφορικά με την απώλεια θέσεων εργασίας από την εμφάνιση των ρομπότ, η Andra Keay επισημαίνει ότι καθώς τα ρομπότ θα διεισδύουν στην κοινωνία και στην καθημερινότητα, θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας και δεν θα είναι απαραίτητα όλες οι θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Τα περισσότερα ρομπότ χρειάζονται μεγάλη εξυπηρέτηση και φροντίδα. Και θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις όπου τα ρομπότ μπορούν να λειτουργούν μόνο όταν οι άνθρωποι απασχολούνται ως «οδηγοί ρομπότ» προσθέτει.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους



