Αναπαράσταση
Ποια είναι η γυναίκα σήμερα; Ποιός είναι ο απόηχος αυτής της θάλασσας εικόνων που έβγαλε ο «μήνας των εβδομάδων μόδας», με την αγωνία των σχεδιαστών και όλων των συντελεστών να δείξουν ότι συμπάσχουν με τη θέση της γυναίκας σήμερα;
Ποια είναι η γυναίκα σήμερα; Ποιός είναι ο απόηχος αυτής της θάλασσας εικόνων που έβγαλε ο «μήνας των εβδομάδων μόδας», με την αγωνία των σχεδιαστών και όλων των συντελεστών να δείξουν ότι συμπάσχουν με τη θέση της γυναίκας σήμερα;
Τα hashtags# των ημερών πληθαίνουν αφού κάθε πρόβλημα αποκτά ακροατήριο σχηματίζοντας κοινότητες φανατικών μελών.
Στο διάστημα ενός μήνα η μαθήτρια που επέζησε από την τραγωδία στο σχολείο της Φλόριδα, η ηθοποιός που άξια κέρδισε το Όσκαρ ερμηνείας της, έγιναν πρότυπα της γυναικείας (και όχι μόνο) αφύπνισης.
Οι οθόνες των συσκευών δικτύωσής μας με το αέναο πεδίο επικαιρότητας διαρκώς αναβοσβήνουν. Ο καταιγισμός των νέων εννοιών υποδεικνύει στις γυναίκες το βαρόμετρο των τάσεων για να προσαρμόσουν ανάλογα τη συμπεριφορά τους, τις απόψεις τους, τις επιθυμίες τους, τις απαιτήσεις τους.
Ουφ! Όλα αυτά είναι κατασκευές, αναπαραστάσεις μιας φιγούρας μαχητικής και ανυποχώρητης, σκληρής και αδιαπραγμάτευτης. Γυναίκες που δικηγορούν, ψυχαναλύουν, επιτίθενται, λοιδορούν και κατακρίνουν.
Είναι μία όψη της πραγματικότητας που προβάλλουν τα μήντια ποντάροντας στη συναισθηματική δυστοπία. Αυτή που συνδυάζεται αισθητικά με το σκάνδαλο του Χάρβεϋ Γουανστάϊν, την αντιπαράθεση γαλίδων σταρ και αμερικανίδων ακτιβιστριών και με τη βαριά σκιά του ακραία συντηρητικού Αμερικανού Προέδρου να προκαλεί κοινωνική αναφυλαξία , παράλληλα με τις ανακατατάξεις της ευρωπαϊκής πολιτικής .
Η τεταμένη ατμόσφαιρα εξελίσσεται σε τάση της μόδας. Και το εφήμερο αυτού του συστήματος βρίσκει έμπνευση στο φορτισμένο κλίμα των ημερών για να παρουσιάσει τις γυναίκες ντυμένες με ρούχα που καλύπτουν το άλλοτε ευάλωτο γυμνό σώμα τους. Η αναπαράσταση της γυναικείας οργής γίνεται μέσα στα σώου με την υποδοχή μοντέλων διαφορετικών εθνοτήτων και άλλων ιδιαιτεροτήτων.
Στο εξής είναι απαραίτητο να θυμώνεις πάνω σε χαμηλά τακούνια.
in.gr
- Άγιαξ – Ολυμπιακός με Bet Builder και Ενισχυμένες Αποδόσεις στην Betsson (28/1)
- Σε κοινό βηματισμό Υπουργείο και Δήμοι για κλίμα και ασφάλεια-Καίριος ο ρόλος της ΚΕΔΕ
- Ρουμανία – Ελληνίδα πρέσβης: Το συντομότερο ο επαναπατρισμός των οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους
- Τα δάκρυα και η ντροπή: Η Κλερ Ντέινς δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι έμεινε έγκυος στα 44 της χρόνια
- Ελευσίνα: Σε ετοιμότητα αεροσκάφος C-130 για τη μεταφορά τραυματιών φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Το… τρελό ποσό που ζήτησε η Μπενφίκα από την Αλ Χιλάλ για τον Παυλίδη (pics)






