
Ισπανία: Η κυβέρνηση ρώτησε το ΣτΕ για προσβολή της υποψηφιότητας Πουτζδεμόντ
Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία δήλωσε την Πέμπτη πως η κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα προς την απαγόρευση εκλογής του πρώην ηγέτη της Καταλονίας ως επικεφαλής της εύπορης ισπανικής περιφέρειας.
Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία δήλωσε την Πέμπτη πως η κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα προς την απαγόρευση εκλογής του πρώην ηγέτη της Καταλονίας ως επικεφαλής της εύπορης ισπανικής περιφέρειας.
Η κυβέρνηση ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να γνωμοδοτήσει για το αν μπορεί να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της απόφασης του προέδρου του καταλανικού κοινοβουλίου να ορίσει τον Κάρλες Πουτζδεμόντ ως μοναδικό υποψήφιο στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Καταλονίας, δήλωσε η Σάενθ ντε Σανταμαρία σε συνέντευξη Τύπου.
Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδοτήσει θετικά, η προσφυγή θα κατατεθεί αμέσως, είπε.
Ο Πουτζδεμόντ αυτοεξορίστηκε στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαφύγει από τις διώξεις για τον ρόλο του στην προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας. Αποπέμφθηκε από τη Μαδρίτη, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνησή του, τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τη μονομερή κήρυξη της Δημοκρατίας της Καταλονίας από το καταλανικό κοινοβούλιο και η κυβέρνηση ανακοίνωσε αμέσως τη διεξαγωγή νέων, πρόωρων εκλογών στη περιφέρεια, τις οποίες κέρδισαν, τον Δεκέμβριο, τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας.
«Υπάρχει ένα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του κ. Πουτζδεμόντ , άρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει (αν επιστρέψει) στην Ισπανία είναι να τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης», είπε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε: «δεν διαθέτει την ελευθερία κυκλοφορίας που θα του επέτρεπε να είναι παρών στο κοινοβούλιο».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442