Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά ισραηλινό φύλακα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία χαρακτηρίζοντας την επίθεση αυτή «τρομοκρατική ενέργεια».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, ο δράστης συνελήφθη μετά την επίθεση που σημειώθηκε στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της πόλης.

Ο 25χρονος φύλακας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο καθώς φέρει τραύματα στο επάνω μέρος του κοσμού. Ο δράστης, που κατάγεται από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και είναι ηλικίας 24 ετών, φέρει επίσης τραύματα στο κεφάλι, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε σε περίοδο κλιμακούμενης έντασης, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, και ενώ ανά τον μουσουλμανικό κόσμο οργανώνεται πλήθος διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ.

Για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο η Μέση Ανατολή μοιάζει να φλέγεται από τις εχθροπραξίες. Εχθρικά πάθη αναζωπυρώνονται, με διαδηλωτές να καίνε σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

in.gr