Την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης εξασφάλισε στα 50μ. ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Πραγματοποιώντας δεύτερη εξαιρετική κούρσα μέσα σε μία ημέρα, ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 21.71 (έναντι 21.69 που έκανε το πρωί στον προκριματικό) και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (18:39) με την πέμπτη επίδοση συνολικά.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση που ο 24χρονος κολυμβητής του Εθνικού προκρίνεται στον τελικό και πλέον θα στοχεύσει σε κάτι καλύτερο σε σχέση με την έβδομη θέση του Καζάν. Στο παρελθόν, μόνο ο Αρης Γρηγοριάδης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Νέρι Νιαγκουάρα έχουν καταφέρει να δώσουν το «παρών» σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (σε ατομικό αγώνισμα) παραπάνω από μία φορά.

Η επιτυχία του Γκολομέεβ αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν συνυπολογίσει κανείς ότι εκτός οκτάδας έμειναν τεράστια ονόματα, όπως ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι και ο Αμερικανός Νέιθαν Εϊντριαν, αλλά και αθλητές με σημαντικές διακρίσεις, όπως ο Ουκρανός Αντρι Γκοβόροφ και ο Ιταλός Λούκα Ντότο.
Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών έκανε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.29 και τον ακολούθησαν ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ (21.45), ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους (21.60) και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ (επίσης 21.60).

Με τον ίδιο χρόνο με τον Γκολομέεβ προκρίθηκε ο Φινλανδός Αρι-Πέκα Λιουκόνεν, ενώ την οκτάδα συμπληρώνουν ο Πολωνός Πάβελ Γιούρασεκ (21.74) και ο Βραζιλιάνος -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ- Σέζαρ Σιέλο Φίλιο (21.77).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ