Αποστολή εξετελέσθη για το πρώτο διαστημικό φορτηγό της Κίνας
Σε μια κρίσιμη πρόβα για την κατασκευή ενός κινεζικού διαστημικού σταθμού την επόμενη δεκαετία, το πρώτο διαστημικό σκάφος ανεφοδιασμού της Κίνας εκτοξεύτηκε και συνδέθηκε με επιτυχία σε ένα μικρό τροχιακό εργαστήριο.
Σε μια κρίσιμη πρόβα για την κατασκευή ενός κινεζικού διαστημικού σταθμού την επόμενη δεκαετία, το πρώτο διαστημικό σκάφος ανεφοδιασμού της Κίνας εκτοξεύτηκε και συνδέθηκε με επιτυχία σε ένα μικρό τροχιακό εργαστήριο.
Το σκάφος Tianzhou-1 εκτοξεύτηκε την Πέμπτη από το Κέντρο Διαστημικών Εκτοξεύσεων Γουεντσάνγκ επαρχία Χαϊνάν. Το Σάββατο προσδέθηκε στο διαστημικό εργαστήριο Tiangong-2, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Το Tianzhou-1, ένας μεταλλικός κύλινδρος μήκους 10 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει έξι τόνους φορτίου -είτε προμήθειες για τον μελλοντικό διαστημικό σταθμό είτε δορυφόρους που πρέπει να τεθούν σε τροχιά, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Xinhua.
Θα αποσυνδεθεί και θα ξανασυνδεθεί στο Tiangong-2 ακόμα δύο φορές πριν αφεθεί τελικά να καταστραφεί στην ατμόσφαιρα.
Το 2011, το αμερικανικό Κογκρέσο έκρινε ότι κινέζοι αστροναύτες δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελένη Καστάνη: «Ακόμα λειτουργώ σαν να έχω τα παλιά μου κιλά. Φοράω ρούχα Large και μου πέφτουν»
- Γκενκ – Άντερλεχτ 2-0: Ο Καρέτσας «ξεκλείδωσε» τη μεγάλη νίκη
- Κίνημα Δημοκρατίας: Προχωρούν τα «βαφτίσια» – «Πέρασε» η πρόταση Κασσελάκη
- Ιαπωνία: Ο πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Σανάε Τακαΐτσι για την εκλογική νίκη της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Στάρμερ, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του Μάντελσον
- Η Εμίλια Κλαρκ θα είναι για πάντα η Ντενέρις Ταργκέριεν: «Θα είναι ο τίτλος στην επιτύμβια στήλη μου»



