Pop.Up: το αυτοκίνητο που θα γίνεται drone
Ένα αυτόνομο «αρθρωτό» όχημα το οποίο από αυτοκίνητο θα μεταμορφώνεται σε drone ανάλογα με την κίνηση που συναντά στην πόλη, οραματίστηκε η Airbus.
Ένα αυτόνομο «αρθρωτό» όχημα το οποίο από αυτοκίνητο θα μεταμορφώνεται σε drone ανάλογα με την κίνηση που συναντά στην πόλη, οραματίστηκε η Airbus. Το Pop.Up όπως ονομάζεται το νέο concept του ευρωπαϊκού κολοσσού αεροναυπηγικής δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Italdesign. Θα αποτελείται από μια κάψουλα από ανθρακόνημα μήκους 2,6 μ., πλάτους 1,5μ. και ύψους 1,4μ., η οποία θα «κουμπώνει» επάνω στον σκελετό ενός αυτόνομου οχήματος που θα κινείται στους δρόμους της πόλης.
Όταν πάλι θα ξεκινάει η κόλαση της κίνησης, ο χρήστης θα μπορεί μέσω του smartphone του να καλεί ένα drone για την… διάσωσή του. Η κάψουλα θα αποδεσμεύεται από την βάση της και θα κουμπώνει εκ νέου στο κάτω μέρος του drone με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε εναέριο όχημα. Κατόπιν ολοκλήρωσης της αποστολής του, το αυτόνομο όχημα εδάφους-αέρος, θα επιστρέφει αυτόματα στη βάση φόρτισής του.
«Πολυμορφικές» μετακινήσεις στο άψε-σβήσε
Η ανακοίνωση της Airbus έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017. Η εταιρεία μάλιστα υποστηρίζει ότι πίσω από το ευέλικτο σύστημα του Pop.Up θα υπάρχει μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα υπηρετεί τις επιθυμίες των χρηστών.
«Η προσθήκη μιας τρίτης διάστασης στα ανεμπόδιστα δίκτυα “πολυμορφικών” μετακινήσεων χωρίς αμφιβολία πρόκειται να βελτιώσει την καθημερινότητά μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε από το σημείο Α στο σημείο Β» εξηγεί ο Ματίας Τόμσεν, γενικός διευθυντής του τμήματος Urban Air Mobility της Airbus. «Ο σχεδιασμός αλλά και η επιτυχής εφαρμογή λύσεων που θα λειτουργούν τόσο στον αέρα όσο και στην ξηρά, απαιτούν μια κοινή συνεργασία αεροναυπηγικής, αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και των αρμόδιων φορέων».
Ειρήνη Βενιού
Βήμα Science
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο ψυχιατρείο μπαινόβγαινε η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε βόμβες σε φίλους και συγγενείς
- «Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» συνεχίζονται στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου
- Ακίνητα: Πώς το Μετρό εκτοξεύει τα… ενοίκια [πίνακες]
- Βολιβία – ΗΠΑ: Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να επαναλειτουργήσουν τις πρεσβείες τους μετά από χρόνια
- HIIT: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική προπόνηση;
- Ποιοι 18άρηδες θα πρέπει να υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση


