
Ο Φιγιόν προαναγγέλλει «ανακοίνωση» ενώ η Δικαιοσύνη σφίγγει τον κλοιό
Για «ανακοίνωση» του Φιγιόν ετοιμάζεται το Παρίσι καθώς η γαλλική Δικαιοσύνη σφίγγει τον κλοιό γύρω για το Penelope Gate -και αναφορές υποηστρίζουν πως όταν κάνει την ανακοίνωση δίπλα του θα είναι και ο Ζιπέ... Προηγουμένως, η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν φέρεται να οδηγήθηκε στον ανακριτή ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος είχε προηγουμένως ακυρώσει την τελευταία στιγμή εμφάνισή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις.
Για «ανακοίνωση» του Φιγιόν ετοιμάζεται το Παρίσι καθώς η γαλλική Δικαιοσύνη σφίγγει τον κλοιό γύρω για το Penelope Gate -και αναφορές υποηστρίζουν πως όταν κάνει την ανακοίνωση δίπλα του θα είναι και ο Ζιπέ…
Προηγουμένως, η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν φέρεται να οδηγήθηκε στον ανακριτή ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος είχε προηγουμένως ακυρώσει την τελευταία στιγμή εμφάνισή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις.
Γαλλικά ΜΜΕ είχαν υποστηρίξει, χωρίς ακόμη να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, πως η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν κρατείται για ανάκριση σε σχέση με την υπόθεση αργομισθίας της -το σκάνδαλο Penelope Gate που έχει καταβαραθρώσει στις δημοσκοπήσεις τον υποψήφιο της Δεξιάς.
Άλλες αναφορές θέλουν και τον ίδιο τον Φιγιόν να έχει κληθεί από τους δικαστές. Ο ίδιος ο υποψήφιος είχε προηγουμένως ακυρώσει την τελευταία στιγμή εμφάνισή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις και πρόκειται να προχωρήσει το μεσημέρι σε ανακοινώσεις.
Πηγή κοντά στον Αλέν Ζιπέ που επικαλείται το Reuters ανέφερε πως δίπλα του θα βρίσκεται και ο ίδιος. Ο Ζιπέ είχε ηττηθεί στις προκριματικές για την προεδρική υποψηφιότητα της Δεξιάς.
Την αναφορά για ανάκριση της Πενελόπ Φιγιόν υπό κράτηση μετέδωσε δημοσιογράφος του Meriapart, ο Μισέλ Ντελεάν. Ακόμη δεν υπάρχει επιβεβαίωση από άλλη πλευρά.
Όσον αφορά την κλήση στον Φιγιόν, η πληροφορία προέρχεται ξεχωριστά από την Journal du Dimanche.
Προηγουμένως, το επιτελείο του Φιγιόν είχε ανακοινώσει πως ο υποψήφιος δεν θα πήγαινε τελικά στην αγροτική έκθεση του Παρισιού την Τετάρτη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι είναι οι δράστες του φονικού στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο – Μήνυμα ειρήνης από τον ιμάμη
- Χάος στη Βολιβία με τον στρατό στους δρόμους – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές μετά τους 4 νεκρούς του Σαββάτου
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου



