Η Αφροδίτη της… Φλώρινας από χιόνι!
Την «Αφροδίτη της… Φλώρινας», ένα αντίγραφο από χιόνι της θεάς που κοσμεί τη μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου του Λούβρου, έφτιαξε ο Αλέξης Νικολαΐδης, φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, με μοναδικό υλικό άφθονο το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Χρειάστηκε αφράτο και απάτητο χιόνι και περίπου εννέα ώρες συνεχούς εργασίας.
Την «Αφροδίτη της… Φλώρινας», ένα αντίγραφο από χιόνι της θεάς που κοσμεί τη μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου του Λούβρου, έφτιαξε ο Αλέξης Νικολαΐδης, φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, με μοναδικό υλικό άφθονο το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
Το γλυπτό έργο του νεαρού καλλιτέχνη, που κοσμεί από την Πέμπτη την πόλη, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον επισκεπτών και κατοίκων, που περνούν από τις όχθες του Σακουλέβα, όπου ο Αλέξης Νικολαϊδης έστησε το γλυπτό του, για να το θαυμάσουν και να το φωτογραφήσουν.
«Η ιδέα μού ήρθε το τελευταίο διάστημα, βλέποντας τις πολύ μεγάλες σε όγκο δημιουργίες καλλιτεχνών από χιόνι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις του βορρά. Αποφάσισα να κάνω και στη Φλώρινα κάτι που να προσαρμόζεται στα μέτρα και την αισθητική της πόλης» δήλωσε, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, γεμάτος χαρά, όπως είπε, που το έργο του άρεσε και κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου. «Είναι ένα άγαλμα στο ύψους μου και αποφάσισα να το φτιάξω δίπλα στο ποτάμι, στην περιοχή που διαθέτει ένα από τα πιο γραφικά σωζόμενα παραδοσιακά στοιχεία της πόλης» είπε.
Ο νεαρός καλλιτέχνης χρειάστηκε αφράτο και απάτητο χιόνι και περίπου εννέα ώρες συνεχούς εργασίας, αφού ξεκίνησε στις εννέα το πρωί και ολοκλήρωσε το γλυπτό του στις επτά το βράδυ.
Η Αφροδίτη της Φλώρινας, φτιαγμένη από εκατομμύρια νιφάδες του χιονιού, που σύμφωνα με τους επιστήμονες καμία δεν μοιάζει μεταξύ τους, ακτινοβολούσα την ημέρα και λαμπυρίζουσα την νύχτα, δίπλα στα παγωμένα νερά του ποταμού φωτίζει την πιο παλιά και ιστορική συνοικία της πόλης.
Ο Αλέξης Νικολαΐδης κατάγεται από τη Βέροια και είναι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση – Ποιους αφορά
- Ευλογιά προβάτων: Καμπανάκι κινδύνου για τη διακίνηση ζωοτροφών από την Κρήτη
- Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η κρυφή κόρη του σε ηλικία 48 χρόνων
- «Ένας κρίκος στη διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων» – Μητσοτάκης για φρεγάτα «Κίμων»
- Μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας από τον Ολυμπιακό: «Οικογένεια» (pic)
- Δεν είναι μόνο ο Τραμπ με τον Πάουελ: Τι συμβαίνει σε άλλες κεντρικές τράπεζες







