Κυβέρνηση: Συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια ως τις 28 Νοεμβρίου
Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα αποτέλεσε ένα παγκόσμιας σημασίας γεγονός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου».
Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα αποτέλεσε ένα παγκόσμιας σημασίας γεγονός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξουν «θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου».
«Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες, πριν το τέλος του χρόνου, να έχουμε εξαιρετικές ειδήσεις», εκτίμησε χαρακτηριστικά. Ενώ, όπως διεφάνη από όσα άλλα δήλωσε, σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του παραπάνω στόχου παίζει η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας.
Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, έτσι όπως συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 24ης Μαΐου: Ταυτόχρονα με το πέρας της β’ αξιολόγησης, πρέπει να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, εν συνεχεία να συγκεκριμενοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.
Τελευταίος σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, που προέβη σε σχετική δήλωση σήμερα, που «είναι και η θέση της ελληνικής κυβέρνησης», παρατήρησε ο Δ.Τζανακόπουλος.
Επικαλούμενος εξάλλου τους σημερινούς συσχετισμούς υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης (με βάση και δηλώσεις που είναι πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθησή του, όπως επί λέξει είπε, για κλείσιμο της β’ αξιολόγησης ως τις 5 Δεκεμβρίου (και συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια ως τις 28 Νοεμβρίου), για λήψη των βραχυπρόθεσμων μέτρων, για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και, εν τέλει, συζήτηση των μεσοπρόθεσμων -μακροπρόθεσμων μέτρων.
«Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του χρόνου» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αντιθέτως, ο κ. Δ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων, όσο αυτή εξελίσσεται, όπως και τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πρόσθεσε πως «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα».
«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας» ανέφερε επισημαίνοντας πως «υπάρχουν υποστηρικτικές δηλώσεις από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε».
Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε απολύτως ψευδές το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν έκλεινε την αξιολόγηση η προηγούμενη κυβέρνηση θα σήμαινε 10 δισ. μέτρα».
Για το Κυπριακό τόνισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.