Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ζητά η Ένωση Δικαστών
Την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών, αλλά και την αύξηση των οργανικών θέσεων ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)), ενώ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου ζητά την αύξηση των θέσεων των αρεοπαγιτών.
Την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών, αλλά και την αύξηση των οργανικών θέσεων ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)), ενώ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου ζητά την αύξηση των θέσεων των αρεοπαγιτών.
Αναλυτικότερα, η ΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση κάλυψη των 35 κενών οργανικών θέσεων στα Ειρηνοδικεία της χώρας, με την πρόσληψη επιπλέον ειρηνοδικών από τον πίνακα επιτυχόντων του πρόσφατου διαγωνισμού, την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας και την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 20 των προέδρων Πρωτοδικών και κατά 80 των Πρωτοδικών και Παρέδρων, καθώς και 10 προέδρων Εφετών και 40 Εφετών.
Ακόμη, η κ. Θάνου κατά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στον ‘Αρειο Πάγο με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αυξηθούν οι θέσεις των αρεοπαγιτών κατά τρεις, καθώς δυο εκ των αντιπροέδρων και τρεις εκ των αρεοπαγιτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται – Τι ισχύει φέτος
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο
- Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ φτιάχνουν σχολεία… μόνο για τα παιδιά τους
- Ποιες ενέργειές μας περνάνε στον σκύλο το μήνυμα ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι γενικευμένος κίνδυνος
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442