Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Μελόπιτα μιλφέιγ
ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια)
1πακέτο?φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ.
750 ml πλήρες γάλα
180 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
60 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. θυμαρίσιο μέλι
5 γρ. κανέλα σε σκόνη
10 ml χυμό λεμονιού
300 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
EKTEΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια λαμαρίνα, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σπάμε με τα χέρια μας και το κρατάμε στην άκρη.
2 Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το κορν φλάουρ. Οταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε ένα μέρος του
– περίπου ½ ποτήρι – στο μείγμα των αβγών. Ομογενοποιούμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
3 Σε χαμηλή φωτιά και χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα βράζουμε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ, ώστε το μείγμα της κρέμας να είναι ομοιογενές.
4 Μοιράζουμε στα ποτήρια τη σπασμένη σφολιάτα και στη συνέχεια την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε, σχηματίζοντας όσες στρώσεις επιθυμούμε.
Το μυστικό για τέλεια ψημένο φύλλο σφολιάτας!
- Λάρισα: 17χρονη μέθυσε σε μπαρ και κατέληξε στο νοσοκομείο
- «Έπιασαν» δουλειά οι εκσκαφείς έξω από την «Astana Arena» – Στους -19 η θερμοκρασία πριν το Καϊράτ – Ολυμπιακός (vid)
- Χαρίτσης: Επικίνδυνη η κυβέρνηση, έχει μετατρέψει την εξαπάτηση σε επάγγελμα – Να μην έχει 3η ευκαιρία
- Μια νύχτα μόνο: Πάθη και απειλές
- Ο σιωπηλός» γενετικός κίνδυνος για την καρδιά που απειλεί εκατομμύρια άτομα χωρίς να το γνωρίζουν
- Καταγγελία για κλοπές μπαταριών από οχήματα έργου: Τι είπε στο in η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου