Τόκιο: Πανικός για σεισμό των 9,1 βαθμών που δεν ήρθε ποτέ
«Σεισμός! Σεισμός!». Χιλιάδες πανικοβλήθηκαν και ορισμένα τρένα σταμάτησαν στο Τόκιο όταν οι Αρχές σήμαναν εσφαλμένο συναγερμό για σεισμό των 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
«Σεισμός! Σεισμός!». Χιλιάδες πανικοβλήθηκαν και ορισμένα τρένα σταμάτησαν στο Τόκιο όταν οι Αρχές σήμαναν εσφαλμένο συναγερμό για σεισμό των 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το σήμα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας τοπική ώρα, ανακοινώνοντας ότι ο Εγκέλαδος είχε χτυπήσει με μανία τον Κόλπο του Τόκιο.
Το σήμα ανακλήθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ήταν όμως ήδη αργά: το «Yurekuru», ένα δημοφιλές app προειδοποίησης για φυσικές καταστροφές, είχε ήδη αρχίσει να διαβιβάζει το μήνυμα και πολλοί χρήστες είδαν στην οθόνη του κινητού το μήνυμα «Σεισμός! Σεισμός!»
«Όταν είδα την οθόνη του Yurekuru, ετοιμάστηκα να πεθάνω» έγραψε ένας χρήστης λίγο αργότερα στο Twitter.
«Εντάξει ήταν λάθος αλλά εγώ πάντως κατατρόμαξα» έγραψε ένας άλλος.
Ορισμένα τρένα στην περιοχή του Τόκιο ακινητοποιήθηκαν για λίγο μετά το συναγερμό.
Εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε αργότερα ότι αιτία του εσφαλμένου συναγερμού δεν αποκλείεται να ήταν το χτύπημα κεραυνού σε σεισμογράφο.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Yurekuru, τουλάχιστον 5 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μετά το σεισμό και το φονικό τσουνάμι του 2011.
Η σεισμογόνος Ιαπωνία βρίσκεται στην περιοχή όπου συναντώνται τέσσερις τεκτονικές πλάκες και θεωρείται η καλύτερα προετοιμασμένη χώρα για την αντιμετώπιση σεισμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια
- Πρωτιά της Κρήτης στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2025
- Άι Βασίλης από τα Temu – Γιατί ο «ανένδοτος» της ΕΕ κατά των εισαγωγών από κινέζικες πλατφόρμες μπάζει νερά
- Μαξίμου: Τα παίζει όλα για όλα στον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγροτών, πασχίζει να επαναφέρει «Μητσοτάκης ή χάος» και «θετική ατζέντα»
- «Η Κρουζ Αζούλ θέλει 10 εκατ. ευρώ για τον Γιακουμάκη»
- «Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα







