Αυστραλία: Ξεκινά έρευνα για την κακοποίηση παιδιών υπό κράτηση
Έρευνα διέταξε ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ για την μεταχείριση παιδιών υπό κράτηση, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει φύλακες να χρησιμοποιούν δακρυγόνα σε έφηβους φυλακισμένους και να δένουν ένα μισόγυμνο παιδί, με το κεφάλι καλυμμένο σε κουκούλα, σε μια καρέκλα.
Έρευνα διέταξε ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ για την μεταχείριση παιδιών υπό κράτηση, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει φύλακες να χρησιμοποιούν δακρυγόνα σε έφηβους φυλακισμένους και να δένουν ένα μισόγυμνο παιδί, με το κεφάλι καλυμμένο σε κουκούλα, σε μια καρέκλα.
Το βίντεο με την κακοποίηση έξι παιδιών Αβοριγίνων σε κέντρο κράτησης εφήβων ξεσήκωσε θύελλα νέων αντιδράσεων για την μεταχείριση των Αβοριγίνων, αυτόχθονων κατοίκων της χώρας, από το κράτος και τα ψηλά ποσοστά φυλάκισής τους.
Το αυστραλιανό κανάλι ABC μετέδωσε το υλικό που επίσης δείχνει αγόρια σε κέντρο κράτησης της βόρειας επικράτειας της Αυστραλίας να γδύνονται από τους φρουρούς τους, να τα αρπάζουν από το λαιμό, να τα πετάνε μέσα σε κελιά, και να κρατούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε απομόνωση.
«Όπως και όλοι οι Αυστραλοί, είμαι βαθιά συγκλονισμένος – σοκαρισμένος και έχω μείνει άναυδος από τις εικόνες κακομεταχείρισης των παιδιών» είπε ο Τέρνμπουλ στο ραδιόφωνο του ABC, καθώς ανακοίνωνε την σύσταση ανώτατης επιτροπής της κυβέρνησης για να ερευνήσει τα επεισόδια.
Τα αποσπάσματα βίντεο που έδειξε το κανάλι ABC από το Κέντρο Κράτησης Νέων «Don Dale» στο Ντάργουιν γυρίστηκαν μεταξύ του 2010 και του 2014. Σύμφωνα με δικηγόρο που αντιπροσωπεύει τα αγόρια, και τα έξι αγόρια που έχουν υποστεί κακοποίηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442