Πέθανε ο νομπελίστας Ίμρε Κέρτες
Ο ούγγρος νομπελίστας Ίμρε Κέρτες πέθανε σε ηλικία 86 ετών, σύμφωνα με τον εκδότη του, έπειτα από «μακρά μάχη» με ασθένεια. Ο Κέρτες είχε τιμηθεί με το νόμπελ Λογοτεχνίας το 2002 για την περιγραφή των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης.
Ο ούγγρος νομπελίστας Ίμρε Κέρτες πέθανε σε ηλικία 86 ετών, σύμφωνα με τον εκδότη του, έπειτα από «μακρά μάχη» με ασθένεια.
Ο Κέρτες είχε τιμηθεί με το νόμπελ Λογοτεχνίας το 2002 για την περιγραφή των συνθηκών στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης. Στο αιτιολογικό της, η επιτροπή είχε αναφέρει πως «με το έργο του περιέγραψε την απόλυτη αλήθεια του πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν οι άνθρωποι».
Το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI μετέδωσε την είδηση του θανάτου του το πρωί της Πέμπτης, επικαλούμενο την ανακοίνωση του εκδότη του. Ο Κέρτες ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία, αλλά είχε συνεχίσει να εργάζεται με ουγγρικούς εκδοτικούς οίκους.
Ο Κέρτες είχε περάσει από τα στρατόπεδα του Άουσβιτς και του Μπούχενβαλτ. Μεταξύ των γνωστότερων έργων του είναι το Μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο και το Καντίς για ένα αγέννητο παιδί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη





