Η Ελισάβετ Β’ γίνεται 90: Η «Gan Gan» και το μαξιλαράκι στο Μπαλμόραλ
H βασίλισσα Ελισάβετ Β' έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου: 64 χρόνια και συνεχίζει. Σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 90 και το ITV αποφάσισε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα στη ζωή της. Εκεί υπάρχουν και ορισμένες -ας πούμε- περίεργες λεπτομέρειες.
H βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου: 64 χρόνια και συνεχίζει.
Σε λίγες μέρες η Ελισάβετ θα κλείσει τα 90 και το τηλεοπτικό κανάλι ITV αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στη ζωή της, στο οποίο υπάρχουν και αρκετές -ας πούμε- περίεργες λεπτομέρειες.
Όπως προκύπτει από μια πρώτη ματιά (του BBC) στο αφιέρωμα, ο δισέγγονος της βασίλισσας, ο μικρός Γεώργιος, την αποκαλεί «Gan Gan».
Η Eλσάβετ έχει στο ανάκτορο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία ένα μαξιλαράκι που γράφει: It’s good to be Queen (είναι ωραίο να είσαι βασίλισσα).
Ως γνωστόν, η βασίλισσα δέχεται μία φορά την εβδομάδα τον πρωθυπουργό σε ιδιωτική ακρόαση. Κανείς δεν μαθαίνει ποτέ τι λέγεται σε αυτές τις συναντήσεις, ωστόσο, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται ότι ο νυν πρωθυπουργός Κάμερον συζητά μαζί της για τις χώρες που έχουν επισκεφθεί.
«Ήταν μια μοναδική στιγμή» όταν ανακάλυψε ότι εκείνος έχει επισκεφθεί χώρα στην οποία η βασίλισσα δεν έχει πάει. Και έχει πάει σε πολλές τα τελευταία 64 χρόνια…
Άλλες περίεργεςς πληροφορίες: όταν πρόκειται να δοθεί ένα επίσημο γεύμα προς τιμήν ενός ξένου ηγέτη, τα μαχαιροπήρουνα στο παλάτι γυαλίζονται. Το γυάλισμα ξεκινά δύο μήνες προτού δοθεί το γεύμα.
Προκύπτει ακόμα ότι στο λεξιλόγιο της βασίλισσας υπάρχει η λέξη «plonk», η οποία όπως αναφέρει το λεξικό χρησιμοποιείται για το φθηνό κρασί ή το πρόσωπο που συμπεριφέρεται ανόητα.
To ντοκιμαντέρ με τίτλο «Our Queen at 90», θα προβληθεί από το ITV εν όψει των γενεθλίων της Ελισάβετ, στις 21 Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Β. Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για τη δύναμη και το βάθος της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας
- Ωμή παρέμβαση Τραμπ υπέρ των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη – Προειδοποιεί για «μεγάλη αντικατάσταση»
- ΠΑΟΚ: Εκτός δράσης για ένα μήνα ο Μιχαηλίδης
- ΛΔ Κονγκό: Αμείωτοι οι βομβαρδισμοί παρά την ειρηνευτική συμφωνία – «Εκρήγνυνται πάνω από τα σπίτια»

