Μίνι κονκόρντ κάνει Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες
Ονομάζεται Boom και είναι ένα μικρό κονκόρντ, 40 θέσεων, που σχεδίασε μια αμερικανική εταιρεία από το Ντένβερ, με στόχο να κάνει τις υπερηχητικές πτήσεις ρουτίνα. Με τιμή εισιτηρίου 5.000 δολάρια -δηλαδή περίπου 4.500 ευρώ- το μίνι κονκόρντ υπόσχεται να κάνει το Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μόλις 3,5 ώρες.
Ονομάζεται Boom και είναι ένα μικρό κονκόρντ, 40 θέσεων, που σχεδίασε μια αμερικανική εταιρεία από το Ντένβερ, με στόχο να κάνει τις υπερηχητικές πτήσεις ρουτίνα. Με τιμή εισιτηρίου 5.000 -δηλαδή περίπου 4.500 ευρώ- το μίνι κονκόρντ υπόσχεται να κάνει το Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μόλις 3,5 ώρες.
Ταξίδι-αστραπή με θέα την καμπυλότητα της Γης
Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή των προτύπων κινητήρων του Boom. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της, το αεροσκάφος-«πύραυλος» θα πετάει με ταχύτητα περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των υπολοίπων αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας και σε ύψος 60.000 ποδιών, γεγονός που θα επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα της καμπυλότητας της γήινης επιφάνειας.
Οι συνολικά 40 θέσεις θα είναι μοιρασμένες σε δύο μονές σειρές με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να έχουν παράθυρο αλλά και μεγαλύτερη άνεση. Το μίνι κονκόρντ θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το συνολικό του βάρος και επιτρέποντάς του να αναπτύσσει ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Στα μελλοντικά «αστραπιαία» ταξίδια του Boom πρόκειται να ενταχθούν και οι πτήσεις Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο διάρκειας μόλις πέντε ωρών, και Λος Άντζελες-Σίδνεϊ διάρκειας 6 ωρών.
Σύμφωνα με τον 35χρονο επινοητή του Boom και πρώην εργαζόμενο στην Amazon, Μπλέικ Σολ, «η ιδέα βασίστηκε σε ένα αεροσκάφος που θα ταξιδεύει ταχύτερα από κάθε άλλο αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας και με εισιτήριο που δεν θα ξεπερνά σε τιμή εκείνο της πρώτης θέσης για τόσο μεγάλες πτήσεις».
Ειρήνη Βενιού
Βήμα Science
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί Τραμπ και Πούτιν θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη;
- Ο Χάαλαντ ανέβηκε στη ζυγαριά μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: «Όλα καλά»
- Τηλεφωνικές απάτες: Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα αναγνωρίζει ψεύτικες φωνές στις κλήσεις
- «Συμφωνία Γκρέμιο και Τετέ – Αποφασίζει ο Παναθηναϊκός»
- Γάζα: Ανασύρθηκαν 25 πτώματα, ανάμεσά τους και μιας Παλαιστίνιας δημοσιογράφου – Ερειπωμένες οι πόλεις
- Άρης Μουγκοπέτρος: Παραιτείται ο δικηγόρος του – Αναλαμβάνει την εν διαστάσει σύζυγό του


