Το Preludio του Στέλιου Παρλιάρου «ανεβαίνει» στο ΜΜΑ
Το Preludio, μια γλυκιά σύνθεση από διαφορετικά υλικά που εναλλάσσονται και προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, δημιούργησε ο Στέλιος Παρλιάρος ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής και με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το Preludio θα παρουσιαστεί στο M Shop Café (νέο κτήριο), την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 17:00.
Το Preludio, μια γλυκιά σύνθεση από διαφορετικά υλικά που εναλλάσσονται και προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, δημιούργησε ο Στέλιος Παρλιάρος ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής και με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Η έμπνευση γεννήθηκε από τον όρο «πρελούδιο: μικρό μουσικό κομμάτι που παίζεται ως εισαγωγή σε μια μεγάλη μουσική σύνθεση. Επίσης, αυτόνομο μικρό έργο με ελεύθερη δομή, αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα».
Θα το παρουσιάσει στο M Shop Café (νέο κτήριο), την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 17:00 (είσοδος ελεύθερη). Όσοι βρεθούν στο Μέγαρο θα απολαύσουν ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες, βασισμένο σε συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, και φυσικά θα δοκιμάσουν πρώτοι, το Preludio.
Στη συνέχεια, οι φίλοι των γλυκών απολαύσεων θα παρακολουθήσουν τον Στέλιο Παρλιάρο και τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκισμάτων όπως η «Πάβλοβα», η τούρτα «Όπερα», και όχι μόνο. Όσοι λάτρεις των γεύσεων έχουν απορίες θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους δύο δημοφιλείς ομιλητές της βραδιάς.
Η παρουσίαση της νέας δημιουργίας του Στέλιου Παρλιάρου εντάσσεται στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος Valentine goes Megaron (13 και 14/2).
Έτσι, όσοι βρεθούν την Κυριακή στο M Shop Café για την παρουσίαση του Preludio, μπορούν να παρακολουθήσουν αμέσως μετά (19:30) τη συναυλία «Love Stories» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει, υπό τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, διάσημες μελωδίες από κλασικές ταινίες με θέμα τον έρωτα.
Την πρώτη μέρα του Valentine goes Megaron (13/2), στο επίκεντρο θα βρεθεί ο πιο φλογερός λατινοαμερικάνικος χορός, το τάνγκο, σε ένα ολοήμερο αφιέρωμα με δωρεάν μαθήματα, ζωντανή μουσική, κινηματογραφικές προβολές, χάπενινγκ και χορευτικά σόου (συμπαραγωγή με το Tango Acropolis.
Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τηλ. 210 72 82 333
www.megaron.gr
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 7 τραυματίες
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442