Κυβερνοεπίθεση έριξε προσωρινά τις ιστοσελίδες του BBC
Ιντερνετικές υπηρεσίες του BBC, όπως οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του και η πλατφόρμα iPlayer, έπεσαν προσωρινά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.
Ιντερνετικές υπηρεσίες του BBC, όπως οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του και η πλατφόρμα iPlayer, έπεσαν προσωρινά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.
Η επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DoS) ξεκίνησε το πρωί με αποτέλεσμα από τις 9 ώρα Ελλάδος οι επισκέπτες των ιστοσελίδων του BBC να λαμβάνουν μήνυμα λάθους.
Οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών απασχολούν τους διακομιστές με πλημμυρίδα μηνυμάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κανονική κυκλοφορία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του BBC, από νωρίς το μεσημέρι οι ιστότοποι του BBC λειτουργούσαν εν πολλοίς κανονικά.
Παραμένει άγνωστο ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Παρόμοιες επιθέσεις έχουν πάντως δεχθεί στο παρελθόν και άλλα ΜΜΕ, όπως οι δικτυακοί τόποι των Financial Times και της Washington Post. Το 2013, οι New York Times δέχτηκαν επίθεση DoS που αποδόθηκε σε χάκερ από τη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ απειλεί: Θα επιβάλει δασμούς στις χώρες που «δεν συμφωνούν» να καταλάβει τη Γροιλανδία»
- Για ενθουσιασμένη ασθενή από το Βενιζέλειο κομπάζει ο Άδωνις και πολίτες του σέρνουν τα εξ αμάξης [βίντεο]
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Εθνική πόλο: Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Γενηδουνιά, χάνει το κρίσιμο ντέρμπι με την Ιταλία
- Ο Μάθιου ΜακΚόναχι «θωρακίζει» νομικά τη φωνή και την εικόνα του απέναντι στην AI
- Γροιλανδία: Επιθετική δήλωση του απεσταλμένου του Τραμπ – Ο στόχος για κατάληψη «πρέπει και θα επιτευχθεί»

