Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη στη Θεσσαλονίκη
Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα σε κοινωνικά θέματα διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Με άλλο βλέμμα». Οι φετινές ταινίες αναφέρονται στη σχέση πατέρα-γιου, στον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την εκπαίδευση.
Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα σε κοινωνικά θέματα διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Με άλλο βλέμμα».
Η ιδέα ξεκίνησε πρόπερσι, στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας στην Ελλάδα.
Οι φετινές ταινίες αναφέρονται στη σχέση πατέρα-γιου, στον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την εκπαίδευση.
Το αφιέρωμα θα γίνει στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, το τριήμερο αμέσως μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις 16-18 Νοεμβρίου.
Η είσοδος σε όλες τις ταινίες είναι δωρεάν.
Πρόγραμμα Προβολών
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
19.00: Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου (2002), Πέννυ Παναγιωτοπούλου
21.15: Η Επιστροφή (2003), Andrey Zvyagintsev
ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
19.00: Το Μίσος (1995), Mathieu Kassovitz
21.15: Η Υπόσχεση (1996), Luc et Jean- Pierre Dardenne
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
19.00: Ο Εξαιρετικός κύριος Λαζάρ (2011), Philip Faraldo
21.30: Ανάμεσα στους τοίχους (2008), Laurent Cantet
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ελ Κααμπί (vid)
- Καρδίτσα: Αυτό είναι το μαχαίρι της άγριας δολοφονίας του τραγουδιστή – Και δεύτερη σύλληψη από τις Αρχές
- Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Πήραν το Carabao Cup οι Πολίτες – Μοιραίος ο Κέπα για τους Κανονιέρηδες
- Νέα απόκρουση του Βενετικίδη, σε λόμπα του Ποντένσε (vid)
- Σπουδαία ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» με Ταρέμι (vid)
- Μέση Ανατολή: Θα τινάξει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία η κρίση;



