Αγνωστοι άρπαξαν έργο του Ροντέν από μουσείο της Κοπεγχάγης
Μια μπρούτζινη προτομή, έργο του Γάλλου γλύπτη Ογκίστ Ροντέν κλάπηκε μέρα μεσημέρι από ένα μουσείο της Κοπεγχάγης.
Μια μπρούτζινη προτομή, έργο του Γάλλου γλύπτη Ογκίστ Ροντέν κλάπηκε μέρα μεσημέρι από ένα μουσείο της Κοπεγχάγης.
«Προς το παρόν δεν έχουμε καμία πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκεται και η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται» είπε εκπρόσωπος της Γλυπτοθήκης Νι Κάρλσμπεργκ, ο Γιάκομπ Φίμπιγκερ Αντρέασεν.
Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την αξία του Άνδρα με σπασμένη μύτη, που φιλοτεχνήθηκε το 1863, όμως τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας εκτιμούν ότι φτάνει τα 268.000 ευρώ.
Το βίντεο που τράβηξαν οι κάμερες παρακολούθησης στις 16 Ιουλίου, κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου, δείχνουν δύο άνδρες να βγάζουν την προτομή από τη βάση της και να την τοποθετούν σε μια πλαστική σακούλα, την οποία έβαλαν μέσα σε έναν μεγαλύτερο σάκο. Κατόπιν βγήκαν από το μουσείο ανενόχλητοι, μεταφέροντας τη λεία τους.
Σε άλλο βίντεο, μία εβδομάδα νωρίτερα, εμφανίζονται οι ίδιοι άνδρες να μπαίνουν στο μουσείο και να απενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού.
«Ήρθαν στο μουσείο περίπου μία εβδομάδα πριν από την κλοπή για να κάνουν ανίχνευση» εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα Politiken.
Ο Αντρέασεν σχολίασε ότι οι δράστες θα δυσκολευτούν να ξεφορτωθούν το άγαλμα, αφού για την κλοπή ενημερώθηκαν η Interpol και η Europol.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Eternity C: Το μήνυμα του Έλληνα φρουρού που επέζησε της επίθεση των Χούθι
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης σε άστεγους και οικονομικά ευάλωτους πολίτες
- Μπαρτζώκας: «Ο Μόρις είναι έμπειρος και έξυπνος, θα μας ανεβάσει επίπεδο»
- Από τον Προκόπιεφ στην Μπίλι Άιλις: Γιατί αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να πούμε ότι ένα τραγούδι είναι «χριστουγεννιάτικο»;
- Πάπας Λέων: «Αναθέτουμε την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της ειρήνης» – Η αναφορά στην Ουκρανία
- Σοκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Νεκρός στο ξενοδοχείο 27χρονος Νορβηγός αθλητής



