Μόρας: «Πίστευα πως ο αδερφός μου μπορεί να τα καταφέρει»
Μια συγκινητική συνέντευξη παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ο Βαγγέλης μόρας, ο οποίος πρόσφατα έχασε τον αδερφό του μετά από μάχη με τη λευχαιμία. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μίλησε για την αρρώστια του αδερφού του, για την απώλεια, για το πως άλλαξε η κοσμοθεωρία του, ενώ προσπάθησε να να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη δωρεά του μυελού των οστών. Τέλος είπε πως αφιερώνει το υπόλοιπο της καριέρας του στον αδερφό του.
Μια συγκινητική συνέντευξη παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ο Βαγγέλης μόρας, ο οποίος πρόσφατα έχασε τον αδερφό του μετά από μάχη με τη λευχαιμία.
Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μίλησε για την αρρώστια του αδερφού του, για την απώλεια, για το πως άλλαξε η κοσμοθεωρία του, ενώ προσπάθησε να να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη δωρεά του μυελού των οστών.
Τέλος είπε πως αφιερώνει το υπόλοιπο της καριέρας του στον αδερφό του.
«Πίστευα πως ο αδερφός μου μπορεί να τα καταφέρει. Τα πράγματα πήγαιναν καλά. Τον περίμενα στη Βερόνα για το τελευταίο μας παιχνίδι, απέναντι στη Γιουβέντους. Το Μάρτιο όμως έκανε κάποιες εξετάσεις και είδαμε πως τα πράγματα ήταν άσχημα. Οι γιατροί του είπαν πως η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Ήταν μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, πολύ επιθετική. Ήμουν 100% συμβατός ως δότης μυελού των οστών και η διαδικασία ήταν απλή, δεν πόνεσα και μετά από μια εβδομάδα επέστρεψα στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα. Ο Δημήτρης δεν τα κατάφερε, αλλά ελπίζω με την κίνησή μου να δώσω το παράδειγμα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τους άλλους. Για το λόγο αυτό έχουμε αρχίσει τη συνεργασία με έναν οργανισμό στη Βερόνα και την Αυστραλία για τους δότες του μυελού των οστών», πρόσθεσε.
Πως άλλαξε η ζωή του: «Η ζωή μου από τη μέρα εκείνη άλλαξε τελείως. Κατάλαβα τι έχει αληθινή αξία στη ζωή, ότι είναι ανόητο να νευριάζουμε με ασήμαντα πράγματα ή να κυνηγάμε χρήματα και δόξα, όταν ο Θεός μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα σου σε μια στιγμή. Πλέον στα χρόνια που μου απομένουν ως ποδοσφαιριστή θα παίξω με λιγότερο στρες και θα αφιερώσω στον αδερφό μου το υπόλοιπο της καριέρας μου. Είχαμε αρχίσει να παίζουμε μαζί ποδόσφαιρο στη Λάρισα, αλλά εκείνος σταμάτησε. Μαζί έχουμε ανοίξει μια σχολή ποδοσφαίρου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτή είναι δουλειά: Βλέπεις τους αγώνες του Μουντιάλ 2026, παίρνεις 50.000 δολάρια!
- Θεσσαλονίκη: Φίδια εμφανίστηκαν σε νηπιαγωγείο – Ανήσυχοι οι γονείς
- Τσουκαλάς κατά Κεραμέως: Λαϊκισμός είναι να εχθρεύεσαι οτιδήποτε σύγχρονο και καινοτόμο
- Εσπερίδα του Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά
- Βουλή: Την άρση ασυλίας Βελόπουλου εισηγείται ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας
- Κως: Δικαιώθηκε Γερμανός που είχε πληρώσει 7.186 ευρώ για οργανωμένο ταξίδι και δεν έβρισκε ξαπλώστρα



