Κίνα: Κότες σε ρόλο σεισμολόγου
Ζώα για να προβλέψουν τον σεισμό χρησιμοποιούν κινέζοι επιστήμονες. Οι σεισμολόγοι στην πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Τζιανγκσού, έχουν δημιουργήσει επτά κέντρα παρατήρησης σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα ζώων. Ερευνούν τη συμπεριφορά των ζώων και ψάχνουν για τα σημάδια που δείχνουν ότι τα ζώα καταλαβαίνουν ότι έρχεται σεισμός.
Ζώα για να προβλέψουν τον σεισμό χρησιμοποιούν κινέζοι επιστήμονες.
Οι σεισμολόγοι στην πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Τζιανγκσού, έχουν δημιουργήσει επτά κέντρα παρατήρησης σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα ζώων. Ερευνούν τη συμπεριφορά των ζώων και ψάχνουν για τα σημάδια που δείχνουν ότι τα ζώα καταλαβαίνουν ότι έρχεται σεισμός.
Τέτοιο κέντρο παρατήρησης έχει γίνει και ένα οικολογικό πάρκο στην πόλη Γουχουατάι όπου παρακολουθούνται καθημερινά 2.000 κοτόπουλα, 200 γουρούνια και τα ψάρια που βρίσκονται στις λίμνες.
Κάμερες έχουν εγκατασταθεί γύρω από το πάρκο και το προσωπικό υποβάλλει έκθεση στο Σεισμολογικό Κέντρο για τη συμπεριφορά των ζώων δύο φορές την ημέρα.
«Τα ζώα μερικές φορές γίνονται ανήσυχα πριν από ένα σεισμό» λέει ο Τζάο Μπινγκ, επικεφαλής του Σεισμολογικού Κέντρο στην περιοχή Ναντζίν.
Μέλος του προσωπικού ζωολογικού κήπου εξηγεί ότι τα ζώα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά για να προβλέψουν το σεισμό με τις εξειδικευμένες τεχνολογίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων
- Reports: 53 Greek-owned Ships in Persian Gulf, Hormuz Strait





