Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1996 το χρηματιστήριο του Τόκιο
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1996 έκλεισε σήμερα Τετάρτη το χρηματιστήριο του Τόκιο, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας μετά τις ελπίδες στις χρηματαγορές για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους. Δύο στους πέντε καταναλωτές στην Ιαπωνία εκτιμούν ότι οι τιμές θα αυξηθούν μεταξύ 2%-5% μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1996 έκλεισε σήμερα Τετάρτη το χρηματιστήριο του Τόκιο, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας μετά τις ελπίδες στις χρηματαγορές για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους.
Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,28%, καταγράφοντας κέρδη 58,61 μονάδων για να κλείσει στις 20.868,03 μονάδες, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 1996.
Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,21%, κερδίζοντας 3,49 μονάδες, για να διαμορφωθεί στις 1.679,89 μονάδες.
Δύο στους πέντε καταναλωτές στην Ιαπωνία εκτιμούν ότι οι τιμές θα αυξηθούν μεταξύ 2%-5% μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο. Αν επαληθευθεί η έρευνα, θα γίνει πράξη ο στόχος που έχει θέσει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα για αύξηση του πληθωρισμού από τα μηδενικά επίπεδα σήμερα στο 2%.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.