Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η γιόγκα κάνει καλό στη σεξουαλική ζωή σου

Η γιόγκα κάνει καλό στη σεξουαλική ζωή σου

Αννιώ Παυλοπούλου Όταν η ψυχή μας είναι ήρεμη, τα μυαλό μας καθαρό από ανόητες σκέψεις και το σώμα μας ενεργητικό, η σεξουαλική διάθεση όλο και ανεβαίνει και η επιθυμία σου να συνευρίσκεσαι με το σύντροφο σου όλο και αυξάνεται. Φαντάσου πόσο πιο ιδανικό θα είναι όλο αυτό το σκηνικό αν πείσεις και τον καλό σου […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Όταν η ψυχή μας είναι ήρεμη, τα μυαλό μας καθαρό από ανόητες σκέψεις και το σώμα μας ενεργητικό, η σεξουαλική διάθεση όλο και ανεβαίνει και η επιθυμία σου να συνευρίσκεσαι με το σύντροφο σου όλο και αυξάνεται. Φαντάσου πόσο πιο ιδανικό θα είναι όλο αυτό το σκηνικό αν πείσεις και τον καλό σου να ξεκινήσει μαζί σου yoga –την αρχαία αυτή πρακτική που μειώνει το στρες, τονώνει τους μυς και ανεβάζει τη διάθεση.
Υπάρχουν τουλάχιστον 5 λόγοι που η partner yoga θα δώσει άλλη δυναμική στη σχέση σας:
1. Εμπιστοσύνη
Για την επίτευξη των στάσεων, θα πρέπει να εμπιστευτείς πλήρως το σύντροφό σου, ο οποίος μπορεί να σε στηρίξει ή να σε σηκώσει. Το κλειδί, βεβαίως, σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι να χαλαρώνεις σε κάθε στάση, να ηρεμείς και να απολαμβάνεις κάθε στάδιο της.
2. Μυϊκή ενδυνάμωση
Δεν μιλάμε απλά για σφικτούς γοφούς αλλά για μια ακόμη πιο βαθιά δουλειά που εξασφαλίζει την ευλυγισία και την ανθεκτικότητα των μυών καθώς και την ανάπτυξη της αντοχής. Επίσης, πολλές από τις στάσεις που θα πρέπει να δουλέψετε λειτουργούν στην ίδια λογική με τα ασκήσεις Kegel –οι οποίες γυμνάζουν τους ηβοκοκκυγικούς μυς και αυξάνει τη ροή του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή.
3. Ομαδικότητα
Η partner yoga βοηθά τα ζευγάρια να επικοινωνούν και συνεργάζονται ακόμη και σε «δύσκολες καταστάσεις», όπως περίτεχνα ακροβατικά. Η ηρεμία και η απόλυτη συνεργασία για να επιτύχει η άσκηση εκπαιδεύει το ζευγάρι να χρησιμοποιεί την ίδια πρακτική και σε καθημερινά θέματα και προβλήματα.
4. No stress, baby
Το άγχος και το στρες –ως γνωστόν –σβήνει κάθε ερωτική διάθεση και χαρά. Η γιόγκα, από τη άλλη, ως γνωστόν αποβάλει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Αποτέλεσμα; Το ζευγάρι αφήνει πίσω του όλο το άγχος της δουλειάς και την ένταση των υποχρεώσεων και επιστρέφουν στο σπίτι χαλαρωμένοι, έτοιμοι για σεξ!

5. Hormones high!
Οι τεχνικές αναπνοής της γιόγκα (pranayama), αναγκάζουν το σώμα να απελευθερώσει στον εγκέφαλο τις ίδιες χημικές ουσίες ίδιες με αυτές του σεξ. Μάλιστα, οι γιόγκι – μετά από μια μακρά πρακτική – βιώνουν την ίδια μακάρια αίσθηση όπως αυτή του οργασμού

gamos.gr

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024