Σε δύο γλώσσες θα πρέπει να τιτιβίζουν οι καναδοί πολιτικοί
Σε δύο γλώσσες, γαλλικά και αγγλικά, θα πρέπει βάσει νόμου να ...τιτιβίζουν οι καναδοί πολιτικοί. Ο αρμόδιος επίτροπος, Γκράχαμ Φρέιζερ, τονίζει ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπουργοί πρέπει να χρησιμοποιούν και τις δύο επίσημες γλώσσες του Καναδά όταν επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε δύο γλώσσες, γαλλικά και αγγλικά, θα πρέπει βάσει νόμου να …τιτιβίζουν οι καναδοί πολιτικοί.
Ο αρμόδιος επίτροπος, Γκράχαμ Φρέιζερ, τονίζει ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπουργοί πρέπει να χρησιμοποιούν και τις δύο επίσημες γλώσσες του Καναδά όταν επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με τον επίτροπο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Τζον Μπάιρντ και ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Στίβεν Μπλάνεϊ, παραβιάσαν το νόμο, γράφοντας tweets μόνο στα αγγλικά.
Ο Μπάιρντ, ωστόσο, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να γράφει μόνο στα αγγλικά στο Twitter, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό που δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των ομοσπονδιακών νόμων για τη χρήση της γλώσσας.
Από το 1969 ψηφίστηκε νόμος που αναγνωρίζει τα αγγλικά και τα γαλλικά ως τις δύο επίσημες γλώσσες του Καναδά με ισότιμη θέση. Αυτό σημαίνει ότι οι καναδοί πολίτες πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες και στις δύο γλώσσες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]
- Ντουπλάντις: «Ο Καραλής με πίεσε πολύ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι εναντίον του» (vid)
- Οι τιμές του πετρελαίου δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της αγοράς








