Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερο «Bookwave» για την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών

Δεύτερο «Bookwave» για την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών

Με στόχο την ενθάρρυνση των παιδιών να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά η δράση «Bookwave». Πρόκειται για μια πρωτότυπη και σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό την προσφορά καινούριων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής.

Με στόχο την ενθάρρυνση των παιδιών να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά η δράση «Bookwave». Πρόκειται για μια πρωτότυπη και σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό την προσφορά καινούριων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς.

«Το Βookwave προσφέρει βιβλία στα σχολεία της Αττικής γιατί υπάρχει εμφανώς μεγάλη ανάγκη ενώ μέσα από την ευρύτερη δράση του Library4all, υποστηρίζουμε σχολεία στην περιφέρεια συγκεντρώνοντας βιβλία για τις βιβλιοθήκες τους» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παιδαγωγός Ελένη Γερουλάνου, η οποία μαζί με την Αναστασία Κάλου, τη Βασιλική Μπούκη, την Ξένια Παπασταύρου και τον Άγη Τερζίδη ίδρυσαν τον Οκτώβριο του 2013 την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4all, που δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης, της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανάδειξης του πολιτισμού.

To πρώτο Βookwave πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, φορέων και ιδρυμάτων, πέρυσι τον Νοέμβριο, συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική.

«Το Βookwave απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει ένα σχολείο και μπορεί να διαθέσει το αντίτιμο ενός παιδικού βιβλίου» πρόσθεσε η κ. Γερουλάνου.

Για να υποστηρίξει κάποιος τη δράση, μπορεί να αγοράσει βιβλία από τα τέσσερα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία (Cosmote, Ιανός, Παπασωτηρίου και Public) και να τα προσφέρει.

Η συγκέντρωση και ταξινόμηση των βιβλίων που θα προσφερθούν από ιδιώτες και εταιρείες μέσω των ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων, θα γίνει έως τις 19 Νοεμβρίου. Η διάθεση των βιβλίων στα σχολεία, που θα έχουν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον, θα γίνει στις 20 και 21 Νοεμβρίου.

Οι εκδοτικοί οίκοι που μετέχουν στη δράση είναι: Άγκυρα, Αίολος, Αιώρα, Bell, Γκοβόστης, GEMA, Διάπλαση, Διόπτρα, Εκδόσεις Κόκκινο, Επόμενος Σταθμός, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καρυδάκη, Καστανιώτης, Κέδρος, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Polaris, Σαββάλας, Στρατίκη, Susaeta και Ψυχογιός.

Περισσότερες πληροφορίες για το bookwave στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.bookwave.gr/support_bookwave/

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024