Ο Πάολο Τζεντιλόνι νέος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας
Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επέλεξε τον Πάολο Τζεντιλόνι για την θέση του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του. Ο Τζεντιλόνι θα αντικαταστήσει την Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα υπάτης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας (ΚΕΠΠΑ).
Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επέλεξε τον Πάολο Τζεντιλόνι για την θέση του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του.
Ο Τζεντιλόνι θα αντικαταστήσει την Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα υπάτης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας (ΚΕΠΠΑ).
Ο Πάολο Τζεντιλόνι είναι 60 ετών, πρώην υπουργός Τηλεπικοινωνιών της κυβέρνησης Πρόντι, και προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και από το κόμμα της Μαργαρίτας, το οποίο, το 2008, έδωσε ζωή μαζί με τους Δημοκρατικούς της Αριστεράς, στο Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται ο Ματέο Ρέντσι.
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών έχει διατελέσει επίσης εκπρόσωπος του πρώην δημάρχου της Ρώμης, Φραντσέσκο Ρουτέλι.
Τους τελευταίους μήνες στήριξε ανεπιφύλακτα τις θέσεις του Ρέντσι όσον αφορά την ανοικτή συζήτηση για τον προσανατολισμό της ιταλικής κεντροαριστεράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε κρίσιμη κατάσταση άνδρας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Πετρούπολη
- Οι θαυμαστές του Games of Thrones κάνουν τον Κιτ Χάρινγκτον να «νιώθει γέρος»
- Κ. Μητσοτάκης: «Προσευχές» για την πορεία του τουρισμού και… «ευκαιρίες» – Το «καλό σενάριο» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
- Τίτλοι τέλους: Ο Γκουαρντιόλα αποχωρεί από την Μάντσεστερ Σίτι – Φαβορί ο Μαρέσκα (pic)
- Ντόρσεϊ: «Ζω για τα μεγάλα σουτ»
- Γερμανία: Η Μέρκελ επικρίνει την EE για την άρνησή της να κάνει διπλωματικό διάλογο με τη Ρωσία

