Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» από την ΚΟΑ σε σχέδιο συγχώνευσης με την Καμεράτα

«Όχι» από την ΚΟΑ σε σχέδιο συγχώνευσης με την Καμεράτα

Την άμεση αντίδραση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τασούλα σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης ότι μελετάται η συγχώνευση της ΚΟΑ με την Καμεράτα.

Την άμεση αντίδραση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τασούλα σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης ότι μελετάται η συγχώνευση της ΚΟΑ με την Καμεράτα.

«Είναι μια πρόταση που την εξετάζουμε με ενδιαφέρον» δήλωσε ο κ. Τασούλας, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο της συγχώνευσης εμπίπτει στις αρμοδιότητες της υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου και πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν ώς το τέλος του έτους.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΑ τονίζει ότι η δήλωση του κ. Τασούλα αποτελεί «δυσάρεστη έκπληξη», επισημαίνοντας ότι κ. Γκερέκου, στην πρόσφατη συνάντηση (2/10) που είχε με δημοσιογράφους στο Νομισματικό Μουσείο, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει τεθεί θέμα συγχώνευσης των δύο Ορχηστρών.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «πλήρη άγνοια για το σχέδιο συγχώνευσης έχει και ο ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, νέος Διευθυντής της ΚΟΑ Στέφανος Τσιαλής καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει συναντηθεί ή επικοινωνήσει με κανέναν εκ των δύο Υπουργών, κ.κ.Τασούλα και Γκερέκου, ούτε βεβαίως και ενημερωθεί σχετικώς από τους Υπουργούς ή και από όποιον (;) εκπονεί το σχέδιο».

Η ΚΟΑ εκφράζει την απορία της «για την, ερήμην της, εκπόνηση ενός σχεδίου που την αφορά. Που αφορά δηλαδή το μέλλον του αρχαιότερου ορχηστρικού μουσικού συνόλου στην Ελλάδα, το οποίο δρα και υποστηρίζει την συμφωνική δημιουργία στη χώρα αδιαλείπτως από το 1873, έχοντας κατά γενική ομολογία μάλιστα διαγράψει τα τελευταία χρόνια μία ιδιαιτέρως επιτυχή πορεία, αναγνωρισμένη από το κοινό και τον Τύπο».

«Πεποίθηση της ΚΟΑ είναι ότι η επιβίωση της Καμεράτα είναι απαραίτητη. Αυτή, όμως, δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συγχωνεύσεώς της με την ΚΟΑ σε μία χώρα όπως η Ελλάδα στην οποία οι Ορχήστρες δεν πλεονάζουν. Αντιθέτως είναι απολύτως αναγκαία η διατήρηση και αυτοτελής λειτουργία όλων των Ορχηστρών, καθεμία εκ των οποίων επιτελεί, ως φορέας Πολιτισμού και Παιδείας, πολύτιμο έργο και έχει διαφορετική, αλλά εξίσου σημαντική αποστολή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024