«Κουμπί πανικού» για ακτιβιστές ειδοποιεί τη Διεθνή Αμνηστία
Η Διεθνής Αμνηστία παρουσίασε μια εφαρμογή για συσκευές Android η οποία λειτουργεί ως συναγερμός έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που ο χρήστης συλληφθεί από αυταρχικά καθεστώτα.
Η Διεθνής Αμνηστία παρουσίασε μια εφαρμογή για συσκευές Android η οποία λειτουργεί ως συναγερμός έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που ο χρήστης συλληφθεί από αυταρχικά καθεστώτα.
Το Punic Button, μεταμφιεσμένο ως κομπιουτεράκι στην οθόνη του κινητού, μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να επικοινωνεί αυτόματα, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, με τη Διεθνή Αμνηστία, τους συγγενείς του χρήστη ή με ομάδες διάσωσης.
Στην περίπτωση κινδύνου, ο κάτοχος μπορεί να στείλει σήμα κινδύνου πατώντας το διακόπτη Οn / Off της συσκευής. Το σήμα περιλαμβάνει τις συντεταγμένες του κινητού και τις προβάλλει στο Google Maps.
Σχολιάζοντας την είδηση στο Venturebeat, ο Τζον Πάιικ του GlobalSecurity.org δήλωσε ότι οι ακτιβιστές που ανησυχούν για την ασφάλειά τους «δεν θα πείραζε» να εγκαταστήσουν το δωρεάν app.
Εκτίμησε πάντως ότι πιθανότατα «λειτουργεί καλύτερα στις ταινίες παρά στην πραγματικότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ
- LIVE: Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Αλίμονο στους νέους: Η στεγαστική μέγγενη που συνθλίβει τα όνειρά τους
- Νιώθετε εξαντλημένες; Οκτώ είδη «αόρατης εργασίας» που κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν υπερφορτωμένες
- Ταξί: Νέα 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας
- LIVE: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός







