Ως παράνομη καταδικάζει η ΓΣ του ΟΗΕ την προσάρτηση της Κριμαίας
Με 100 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 58 αποχές ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μη δεσμευτικό ψήφισμα για την Κριμαία, που καλεί σε σεβασμό της ακεραιότητας της Ουκρανίας και καλεί -χωρίς να κατονομάζει τη Ρωσία- «κάθε χώρα να απέχει από πράξεις που πλήττουν την εδαφική της ακεραιότητα». Το δημοψήφισμα στην Κριμαία, υπογραμμίζει το ψήφισμα, «δεν έχει καμία ισχύ και δεν μπορεί να γίνει βάση για οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς» της χερσονήσου.
Με 100 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 58 αποχές ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μη δεσμευτικό ψήφισμα για την Κριμαία, που καλεί σε σεβασμό της ακεραιότητας της Ουκρανίας και καλεί -χωρίς να κατονομάζει τη Ρωσία- «κάθε χώρα να απέχει από πράξεις που πλήττουν την εδαφική της ακεραιότητα».
Το δημοψήφισμα στην Κριμαία, υπογραμμίζει το ψήφισμα, «δεν έχει καμία ισχύ και δεν μπορεί να γίνει βάση για οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς» της χερσονήσου.
Το κείμενο καταψήφισαν η Ρωσία, η Αρμενία, η Λευκορωσία, η Βολιβία, η Κούβα, η Βόρειος Κορέα, η Νικαράγουα, η Συρία, το Σουδάν, η Βενεζουέλα και η Ζιμπάμπουε.
Ανάμεσα στις χώρες που απείχαν της ψηφοφορίας ήταν η Κίνα, η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Αίγυπτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού



