Αμερικανός ομολόγησε ότι έστειλε τις επιστολές με ρικίνη στον Ομπάμα
Ένας 41χρονος αμερικανός ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου του Μισισίπι, στην υπόθεση των δηλητηριασμένων με ρικίνη επιστολών που είχαν σταλεί την Άνοιξη στον Μπαράκ Ομπάμα και σε μια δικαστή. Πρόκειται για τον 41χρονο Τζέιμς Έβερετ Ντάτσκε, καθηγητή πολεμικών τεχνών.
Ένας 41χρονος αμερικανός ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου του Μισισίπι, στην υπόθεση των δηλητηριασμένων με ρικίνη επιστολών που είχαν σταλεί την Άνοιξη στον Μπαράκ Ομπάμα και σε μια δικαστή. Πρόκειται για τον 41χρονο Τζέιμς Έβερετ Ντάτσκε, καθηγητή πολεμικών τεχνών.
Ομολογώντας την ενοχή του, ο δράστης δέχτηκε να εκτίσει 25ετή ποινή κάθειρξης. Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του θα ανακοινωθεί σε δύο μήνες από την ομοσπονδιακή δικαστή Σάριον Εϊκοκ.
Ο άνδρας παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε το Ιντερνετ για να μάθει πώς να παράγει και να χρησιμοποιεί ρικίνη, το πιο ισχυρό δηλητήριο από φυτικά προϊόντα.
Είχε αγοράσει σπόρους ρικίνης μέσω e-Bay και Paypal, καθώς και γάντια από λάτεξ και μάσκες. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, να παράγει «ρικίνη ως όπλο» και να δηλητηριάσει επιστολές που είχε στείλει τον Απρίλιο του 2013 ταχυδρομικώς.
Τρεις επιστολές που περιείχαν ρικίνη είχαν σταλεί στον Ομπάμα, στον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Ρότζερ Ουίκερ του Μισισίπι και στη δικαστή Σάντι Χόλαντ της ίδιας πολιτείας. Οι επιστολές εντοπίστηκαν πριν φθάσουν στους παραλήπτες τους.
Η αποκάλυψη των επιστολών αυτών λίγο μετά τη διπλή επίθεση στο περιθώριο του μαραθωνίου της Βοστώνης, είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ.
Οι αρχές συνέλαβαν γρήγορα έναν πρώτο ύποπτο, σε βάρος του οποίος δεν διαπιστώθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία και τελικά αφέθηκε ελεύθερος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Βόλεϊ: Ξανά στον Ολυμπιακό η Μλεΐνκοβα
- Akylas: Η παρ’ ολίγον πτώση στην τελική πρόβα – Τι συνέβη
- Ουκρανικό drone κατέπεσε κοντά σε μονάδες ενέργειας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια
- Έβερεστ: Χιονοστιβάδα σαρώνει κατασκήνωση βάσης – Ορειβάτες τρέχουν να προστατευτούν
- Ισπανικά ΜΜΕ: «Τελευταίο παιχνίδι του Βλαχοδήμου με τη Σεβίλλη»
- Φραπέ, σουβλάκι, Μοναστηράκι: Ο Eddie των Iron Maiden το ζει ελληνικά
