Τους κανόνες της ΕΕ για την ποσότητα μπαχαρικών βρέθηκε ότι παραβιάζουν τα ρολά κανέλας της Δανίας. Η εθνική υπηρεσία τροφίμων προειδοποίησε τους ζαχαροπλάστες να κάνουν κράτει στην κανέλα, καθώς αυτά περιείχαν περισσότερη κουμαρίνη από όσο επιτρέπουν οι κοινοτικοί κανόνες.

Η υπερβολική ποσότητα κουμαρίνης κρίνεται επικίνδυνη για το συκώτι.

Οι ζαχαροπλάστες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά αυστηρούς τους κανονισμούς της ΕΕ και λέγοντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο, εάν όχι αδύνατο, να φτιάξουν τα αγαπημένα τους γλυκά.

Μάλιστα, σημείωσαν ότι οι γείτονές τους, Σουηδοί ζαχαροπλάστες, χρησιμοποιούν περισσότερη κανέλα από αυτούς, καθώς χαρακτηρίζουν τα ρολά κανέλας ως «παραδοσιακό και εποχικό γλύκισμα», χαρακτηρισμός ο οποίος συνοδεύεται από λιγότερο αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press