Χρειάστηκε η προσφυγή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να μειωθεί στο μισό η παραγωγή μιας συγκεκριμένης σως σε εργοστάσιο της Καλιφόρνια.

Ο λόγος; Η έντονη μυρωδιά που έβγαινε από το εργοστάσιο στο Έρβιντέιλ προκαλούσε αναπνευστικά προβλήματα και πονοκεφάλους σε περιοχές του Λος Αντζελες.
{{{ map }}}
Πρόκειται για τη σάλτσα Sriracha, η οποία κατάγεται από την Ταϊλάνδη και είναι εξαιρετικά πικάντικη. Παρασκευάζεται από καυτερή πιπεριά, ξύδι, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι.

Όμως το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ζητώντας πληρέστερη αιτιολόγηση εκατέρωθεν. Ο δικαστής εξήγησε ότι μία τόσο ριζική απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί με τέτοια ταχύτητα και ανέβαλε την υπόθεση για τις 12 Νοεμβρίου.

«Η επιχείρηση αγόρασε και εγκατέστησε επιπλέον φίλτρα. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δούμε αν αυτά τα φίλτρα δουλεύουν και περιορίζουν τη μυρωδιά» δήλωσε στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Η εταιρεία Huy Fong Foods παράγει πάνω από 200 χιλιάδες μπουκάλια σάλτσας την ημέρα. Τα έσοδά της το 2012 ξεπέρασαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Την επιχείρηση ίδρυσε πριν από 33 χρόνια ένας κινέζος μετανάστης από το Βιετνάμ. Ο ίδιος είχε πει στους Times του Λος Αντζελες ότι η μυρωδιά είναι τo «κλειδί» της επιτυχίας.

«If it doesn’t smell, we can’t sell» (αν δεν μυρίζει, δεν πουλάμε) είχε τονίσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ