«Κανένας κίνδυνος» από διαρροή υδρογόνου στο Κοζλοντούι
Μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος στο Κοζλοντούι, το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας, χρειάστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω διαρροής υδρογόνου, ωστόσο οι υπεύθυνοι της μονάδας διαβεβαιώνουν ότι οι αντιδραστήρες δεν επηρεάστηκαν και δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας.
Μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος στο Κοζλοντούι, το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας, χρειάστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω διαρροής υδρογόνου, ωστόσο οι υπεύθυνοι της μονάδας διαβεβαιώνουν ότι οι αντιδραστήρες δεν επηρεάστηκαν και δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας.
Ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση του σταθμού αναφέρει ότι η γεννήτρια που τέθηκε εκτός λειτουργίας αποτελεί εξάρτημα του «μη πυρηνικού τμήματος» του Κοζλοντούι. Διαβεβαιώνει επίσης ότι «δεν υπήρξαν μεταβολές στα επίπεδα ραδιενέργειας μέσα στο εργοστάσιο».
Παραμένει πάντως ασαφές τι είδους επισκευές θα χρειαστούν στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Σόφιας.
Στο Κοζλοντούι λειτουργούν σήμερα δύο αντιδραστήρες ρωσικές κατασκευής, ισχύος 1000 megawatt ο καθένας.
Δύο παλαιότεροι αντιδραστήρες τέθηκαν οριστικά εκτός λειτουργίας το 2006 με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Σόφια είχε ζητήσει να επαναλειτουργήσουν το 2009 εν μέσω της κρίσης με την παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Διαβάστε επίσης:
- Άκυρο το δημοψήφισμα στη Βουλγαρία για νέο πυρηνικό σταθμό
- Ρωγμές σε ράβδους ελέγχου του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι
- «Τεστ αντοχής» και στους δύο βουλγαρικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες του Κοζλοντούι
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
- O Λεβαδειακός και η ευκαιρία για +9 από τον Παναθηναϊκό – Βόλος και Ατρόμητος «μάχονται» στο Πανθεσσαλικό
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στα Καπετανιανά – Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός
- Υπάρχει περίπτωση ο λύκος να επιτεθεί σε άνθρωπο;
- Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια – Τι προβλέπουν τέσσερις μετεωρολόγοι
- Γιατί το Landman είναι κάτι περισσότερο από πετρελαϊκή προπαγάνδα του «drill, baby, drill»



